Cele mai bune sfaturi sa-ti adormi bebelusul. Partea a 2-a

Ai rabdare, asculta-ti intuitia si nu te stresa daca puiul tau alege cu totul alte metode decat au functionat in cazul altor bebelusi. Tu cum iti adormi bebelusul? Iata care sunt cele mai bune sfaturi oferite de alti parinti. Partea a 2-a.

Daca te intereseaza subiectul, poti gasit aici mai multe sfaturi si metode de a-ti adormi bebelusul.

Citeste si: Somnul bebelusului: metoda “lasa copilul sa planga” este controversata?

Ritualul de somn este important!

Rutina il poate ajuta pe bebelus sa faca anumite asocieri legate de somn.

“Bebelusul a inceput sa doarma mai bine in timpul noptii, dupa ce nu m-am mai abatut de la acel mic ritual de somn, care insemna: baita, biberon, ii citeam o carte si somn. Acelasi ritual in fiecare seara”.

“Consecventa este cheia reusitei. Baietelul nostru merge la somn in fiecare seara undeva intre orele 8.30-9”, scrie o mamica pentru babycenter.com.

Asigura-te ca si ceilalti adulti stiu despre ritualul de somn al bebelusului

“Spune-le/explica-le tuturor care au grija de bebelus: bunici, bona, educatoare, ingrijitoare etc. – care sunt pasii pe care sa-i urmezi sau care este ritualul de somn al bebelusul si asigura-te ca si ceilalti adulti il urmeaza”.

Zgomotul alb te poate ajuta

Unele mame au spus ca anumite aplicatii pe telefon sau cantecele de leagan puse in fiecare seara le-au ajutat sa-si adoarma bebelusii.

Citeste si: Bebelusul tau va dormi mai bine daca in casa este liniste? Mituri cu privire la somnul bebelusului

Implica-l si pe partener

Impartirea responsabilitatilor este poate una dintre cele mai bune solutii. In anumite nopti, tatal copilului se poate implica mai mult. De exemplu, se poate trezi sa schimbe scutecul bebelusului, apoi sa-l aduca pe micut la mami sa-l hraneasca.

Fii atent si la semne

In anumite nopti bebelusul poate fi mai agitat, se poate trezi des, de aceea fii atent la semne: poate ca este vorba despre aparitia unui dintisor, poate il doare urechiusa, este racit sau poate ca este vorba de anumite pusee de crestere?

Sfatul superbebe.ro:

Ai rabdare, asculta-ti intuitia si nu te stresa daca bebelusul tau alege cu totul alte metode decat au functionat in cazul altor bebelusi. Nu uita sa ai grija si de tine!

Citeste si: Sfaturi pentru un co-sleeping in siguranta

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here