Târg de Crăciun în București: 30 noiembrie-26 decembrie 2023

Sursa foto facebook/Târgul de Crăciun București

Cel mai mare târg din România dedicat sărbătorilor de iarnă, Târgul de Crăciun București, se deschide joi, 30 noiembrie în Piaţa Constituţiei, potrivit anunțului făcut de organizatori. Intrarea va fi liberă, iar târgul va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie. În seara de debut, de la ora 18,00, din Târgul de Crăciun se va aprinde iluminatul festiv în Capitală. Află aici mai multe.

La târg peste 130 de căsuțe de Crăciun vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali cu diverse creații și produse autohtone (globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale).

Târgul va avea și un program artistic, unde vizitatorii vor putea asculta și urmări colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, artiști instrumentiști, iar cele mai cunoscute melodii de iarnă vor fi mixate de DJ.

Și în acest an copiii vor putea să-l întâlnească pe Moș Crăciun (începând cu 15 decembrie), dar și pe spiridușii acestuia și vor putea participa la ateliere de creație.

La târg va fi și Roata panoramică, trenulețul tematic, dar și un carusel cu care copiii deja sunt obișnuiți. Organizatorii susțin că printre vizitatori vor apărea și diverse mascot, dar și artiști animatori pe picioroange.

Târgul este organizat de Primăria Capitalei, prin Creat- Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

 Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 12,00 – 22,00, iar sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 22,00.

De Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10,00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie – de la ora 12,00, iar pe data de 26 decembrie – începând de la 10,00.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here