Cele mai bune sfaturi sa-ti adormi bebelusul. Partea 1.

Una dintre cele mai frecvente intrebari legate de ingrijirea bebelusului este cea legata de somn: Cum sa adormi bebelusul? Cele mai bune sfaturi oferite de alti parinti. Partea 1.

Nu astepta prea mult timp pana sa-l pui la somn

Cu cat mai tarziu iti pui bebelusul la somn, cu atat mai greu va adormi, sustin tot mai multi parinti.

“As fi dorit sa-mi fi spus cineva atunci, la inceput, ca este mai bine sa-mi pun bebelusul mai dreveme la somn, decat prea tarziu si ca astfel va avea mai multe sanse sa doarma toata noaptea!”.

“Atunci cand a avut bebelusul nostru 6 luni ne-am dat seama ca-l tineam prea mult treaz, de aceea timp de 2 saptamani i-am “setat” programul de somn de la 7.30 seara si de atunci a inceput sa doarma toata noaptea, trezindu-se la 6 dimineata”, scrie o mamica pentru babycenter.com.

Citeste si: Somnul bebelusului: Top 5 greseli pe care le fac parintii!

Daca se trezeste in timpul noptii, pastreaza acea atmosfera de “Semi-adormire”

Vorbeste-i in soapta, canta-i incet, leagana-l si evita actiunile care l-ar trezi definitiv.

“Este mai simplu sa-ti tii bebelusul in acel mod “de adormire” daca in camera este semi-intuneric si bebelusul este infasat pe timpul noptii”.

Nu este niciodata prea devreme pentru a-i forma o rutina.

Poti incepe o mica rutina sau sa introduci cateva obiceiuri sanatoase legate de somn inca de cand bebelusul are o luna.

Este importanta si rutina din timpul zilei.

Ai grija la reprizele de somn din timpul zilei, si anume, cand si cat doarme bebelusul, astfel incat sa nu afecteze somnul de noapte.

“Daca mi-ar fi spus cineva sa nu-mi las bebelusul sa aiba reprize de somn de cate 3 ore in timpul zilei, mi-ar fi fost mai simplu si mai usor apoi sa-i gestionez somnul de noapte”.

“Reprizele de somn din timpul zilei sunt importante, de aceea nu trebuie sa fie “sarite” din program. Am gresit de cateva ori atunci cand neglijam somnul din timpul zilei si din aceasta cauza, timp de cateva nopti bebelusul a fost foarte agitat noaptea si se trezea des”.

Citeste si: Somnul bebelusului: stii de cate reprize de somn are nevoie?

Iti cunosti cu adevarat copilul?  “Indiferent de ce iti vor spune altii, unele metode de adormire s-ar putea sa nu functioneze in cazul puiului tau, de aceea este esential sa-ti cunosti bebelusul sis a aplici doar strategiile care corespund cu nevoile lui”.

“Primul copil a dormit fragmentat in timpul noptii timp de 3 luni. A dormit cu noi in pat timp de 9 luni. In caszul celui de-al doilea copil, a reusit sa doarma aproape toata noaptea inca din luna a doua. Chiar daca am folosit acelasi stil de parenting, copiii erau diferiti si au functionat metode diferite!”

Citeste si: Bebelusul tau va dormi mai bine daca in casa este liniste? Mituri cu privire la somnul bebelusului

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here