Atelier de lectura pentru copii ,,Harababura roz-albastra”

Un nou atelier de lectura pentru copii ,,Harababura roz-albastra” va fi organizat la Academia de Creativitate pentru copii. Povestea va fi citita chiar de autoarea sa, Dorina – Gratiela Aolariti.

Citeste si ,,Marea lume mica”, atelier pentru copii la Academia de Creativitate

Povestea face parte din cartea ,,Povesti nemaipovestite” si vorbeste despre stereotipuri si combaterea acestora de la cele mai fragede varste, astfel incat copiii sa se dezvolte armonios, fara a fi constransi de regulile rigide, impuse de parinti si societate. Avand la baza prejudecata mostenita din generatie, in generatie, ca rozul este pentru fetite, iar albastrul pentru baieti, povestea trage un semnal de alarma si ne invata despre toleranta, acceptare si experimentare. Cei doi copii din poveste isi dau seama ca limitandu-si gandirea isi vor limita si gradul de cunoastere. Si parintii realizeaza ca este gresit sa-i indrume pe fiecare dintre ei pe un drum anume, fara a-i lasa sa exploreze mai intai si sa-si dea seama singuri ce isi doresc cu adevarat.

In cadrul atelierului de lectura, copiii vor fi incurajati sa se exprime creativ print-un joc de culori, care ii provoaca pe fiecare dintre ei sa deseneze pe hartii impaturite, continuand desenul de la unul la altul, fara sa stie ce a desenat cel de dinaintea lui. Astfel, cand vor desface hartia, vor realiza ca fiecare are propria lui viziune si vor descoperi un personaj haios, cu maini, picioare si corp, dar cu autori diferiti.

Proiectul “Povestile prind viata prin creativitate” este organizat de Academia de Creativitate pentru copii si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Participarea la ateliere este GRATUITA. Atelierul de lectura pentru copii ,,Harababura roz-albastra” are loc pe 21 septembrie, de la orele 11 la Academia de Creativitate pentru copii.

Citeste si Lectura mai aproape de copii la Academia de Creativitate

Dorina – Gratiela Aolariti este mama si artist plastic, absolventa a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Sectia Ceramica. Deseneaza, picteaza, modeleaza, scrie si ilustreaza propriile povesti, iar in paralel se ocupa si de dezvoltarea unui atelier de arta, unde este si profesor. De-a lungul timpului a participat ca artist-ceramist la numeroase expozitii in galeriile de arta din Bucuresti, in cataloage de specialitate si in cadrul unor simpozioane de arta internationale. Este castigatoarea a numeroase premii si concursuri, iar din 2014 sustine cu succes cursuri de arta si modelaj pentru copii si adulti. Cursurile culmineaza, fara exceptie, cu vernisaje de amploare, care de 4 ani aduna laolalta sute de vizitatori.

Vezi si Atelier gratuit de lectura si desen pentru copii: Mog si Iepurila

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here