Atelier gratuit de lectura si desen pentru copii: Mog si Iepurila

Simona Vilau ii invita pe cei mici la lectura si desen. In cadrul atelierului Mog si Iepurila, care va avea loc sambata, 29 iunie, intre 11:00 – 13:00, o noua poveste prinde viata la Academia de Creativitate pentru copii. Atelierul este adresat copiilor cu varsta intre 4 – 7 ani, iar intrarea este gratuita.

Cartea “Mog si Iepurila”, de Judith Kerr, prezinta una dintre numeroasele aventuri ale pisicii devenita deja celebra, care pare sa dea de fiecare data de bucluc. De data aceasta, Mog primeste in dar un iepuras de plus, pe nume Iepurila, care curand va deveni cel mai drag lucru al sau. Asa ca atunci cand Iepurila dispare, si Mog dispare. Si incepe aventura!

Citeste si Vacanta la MNTR. Ateliere pentru copii de toate varstele

Atelierul este sustinut de artista si curatoarea Simona Vilau si se va desfasura in trei etape creative in care copiii vor experimenta, pe rand, diverse jocuri si activitati bazate de comunicare si colaborare. Prima parte este dedicata cunoasterii personajului Mog si consta intr-un exercitiu interactiv, in care copiii vor finaliza personajul pe planse individuale de lucru. A doua etapa a atelierului consta in citirea povestii “Mog si Iepurila”, iar cea de-a treia consta in realizarea portretului jucariei preferate, utilizand creioane colorate si carioca. De aceea, recomandarea organizatorilor este ca cei mici sa isi aduca jucaria preferata la atelier.

Simona Vilau este absolventa UNARTE Bucuresti. De-a lungul timpului a initiat si coordonat proiecte complexe, indraznete, implicand artisti ce lucreaza in medii clasice sau new media. In cadrul Salonului National de Arta Contemporana, este curatoarea expozitiei „Din unghiuri diferite/At Different Angles” – MNAC Bucuresti, etajul 2. Participarea la acest atelier este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Proiectul “Povestile prind viata prin creativitate” este organizat de Academia de Creativitate pentru copii si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si are scopul de a aduce lectura, intr-un mod placut si jucaus, in viata celor mici. Periodic se organizeaza ateliere de lectura si ilustratie/bricolaj/colaj etc, in cadrul carora autorii a diverse carti pentru copiii vin si le citesc povestea pe care au scris-o, le ofera in dar cartea cu autograf si fac diverse activitati creative alaturi de cei mici pentru a da nastere personalejor din poveste, mecanism prin care copiii reusesc sa inteleaga mai bine lectura, exprimandu-se creativ.

Citeste si Ce faci cu copilul tau in vacanta? 3 jucarii pentru zile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here