,,Marea lume mica”, atelier pentru copii la Academia de Creativitate

Un nou atelier pentru copii la Academia de Creativitate, de data aceasta cu o noua poveste si o noua invatatura ii asteapta pe cei mici. Invitata speciala este Cristina Dobrescu, care va lectura ,,Marea lume mica”, o carte aflata la intersectia dintre arta, text si desen.

Citeste si Lectura mai aproape de copii la Academia de Creativitate, gratie Alinei Tudor

Sambata, 3 august, copiii sunt asteptati sa se imprieteneasca cu arhitectura si patrimoniu pentru ca autorii promit sa ii invete cum sa priveasca ca sa vada mai mult decat ceea ce se observa la primul contact vizual.  Cartea ascunde jocuri si provocari, pe care copiii vor trebui sa le desluseasca in cadrul atelierului.

Lasandu-se inspirati de una dintre povestioarele din carte, Arborele cu oale, copiii vor lucra alaturi de Cristina Dobrescu elementele unei case (ferestre, usa, tigla de pe casa) si le vor atasa unei case pe care o vor confectiona din placaj, in avans. Apoi, vor modela din lut toate elementele din interiorul acesteia, facand din casa acasa, Povestea prinde viata, sub semnul ceramicii, iar copiii vor descoperi frumusetea  olaritului, intrand in lumea lui, a unui vis ce naste vase lucrate cu maini dibace.

Cristina este o prietena a artelor focului, careia mereu i-a placut sa creeze lucruri cu propriile maini. Prima lectie in acest sens a primit-o de la bunica ei in timpul unei framantari nesfarsite a aluatului pentru cozonac, cand pe fundalul unei smiorcaieli de copil a primit incurajari blande, dar poate neintelese la acea vreme: ,,Ochii sperie, mainile bucura”. Asadar, orice ai avea de facut si oricat de greu ar parea un proiect care sperie mintea si privirea, secretul este sa gasesti bucurie in ceea ce faci. In acest moment, Cristina are un atelier frumos langa Cismigiu, unde isi gaseste zi de zi inspiatia pentru a crea obiecte delicate si pretioase din portelan.

Participarea la atelier este gratuita si se face in limita locurilor disponibile, prin inscriere la numarul de telefon: 0745.153.086.

Citeste si Atelier gratuit de lectura si desen pentru copii: Mog si Iepurila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here