Expertiza INML in cazul copilului mort la Sanador: soc hemoragic in urma operatiei

Copilul, care a fost operat la clinica medicala privata Sanador, a murit din cauza unei hemoragii interne acute, complicata de un soc hemoragic survenit in timpul operatiei si care nu a fost apoi depistat, se arata in expertiza medicala facuta de Institutul de Medicina Legala.

Expertiza medicala a fost trimisa catre procurori.

Vezi si Cazul copilului care a murit la Sanador: soc hemoragic

,,Moartea a fost neviolenta. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, avand sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicata cu soc hemoragic, aparuta in urma unei interventii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng”. Diagnosticul preoperator si indicatia chirurgicala au fost corecte. In cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicatie hemoragica cu evolutie insidioasa lenta, suprapusa unui status post-anestezic, nedepistata. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate in tanatogeneza”, se arata in raportul de expertiza medico-legala necropsica intocmit de Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, dupa efectuarea autopsiei, intrat in posesia MEDIAFAX.

Citeste si Asistentele de la operatia copilului care a murit la Sanador, audiate

Copilul a murit pe 21 octombrie 2018 dupa ce a suferit o operatie de hernie inghinala. Parintii copilului au declarat, dupa audieri, ca au ales sa opereze copilul la spitalul privat de frica infectiilor spitalicesti din spitalele de stat, insa, dupa operatie, atunci cand le-au sesizat pe asistente ca micutul nu se trezeste, acestea nu gaseau echipamentele si nici nu stiau sa le foloseasca, asa ca au chemat SMURD-ul. Baietelul nu a mai putut fi salvat.

Vezi si Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil sustine ca au fost respectate protocoalele

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here