Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil sustine ca au fost respectate protocoalele

Medicul de la Sanador, care a operat de hernie inghinala copilul care a murit in weekend, spune ca interventia chirurgicala s-a desfasurat fara evenimente majore. El sustine ca au fost respectate protocoalelele si ca nu are, pana la acest moment, o explicatie cu privire la ce s-a intamplat.

Vezi si Decesul copilului de la Sanador, proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva

A fost un soc, o mare trauma si este regretabil ce s-a intamplat. Este o ancheta in curs de desfasurare, nu am cum sa dau foarte multe… nu stiu nici eu, nu am nicio explicatie pana in momentul acesta ce s-ar fi putut intampla. Pot sa spun atat: interventia chirurgicala a evoluat fara evenimente majore si nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care sa iasa dintr-o obisnuinta. Au fost respectate toate protocoalele. Daca este un copil de un an, peste varsta de un an, operat de hernie inghinala nici nu necesita monitorizare in terapie. Numai ca noi la copii sub un an, si de regula cand operam in privat, ii ducem in Terapie, postoperator, tocmai pentru a fi mult mai atenti decat suntem in spitalele de stat”, a declarat intr-o conferinta de presa medicul Laura Balanescu, cel care l-a operat pe copil.

Cauza decesului copilului de 1 an si 10 luni, care a murit in weekend la Sanador, un spital privat din Capitala, este un soc hemoragic survenit in urma unei hemoragii interne, au precizat, luni, reprezentantii Institutului National de Medicina Legala (INML).

In acest caz, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor, care demareaza o ancheta.

Decesul copilului este proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva, anunta reprezentantii Colegiului Medicilor in cazul decesului baietelului de la Sanador, precizand ca nu este o legatura directa intre verdictul dat de medicii legisti si o eventuala eroare medicala.

Vezi si Cazul copilului care a murit la Sanador: soc hemoragic

“Nu exista o legatura directa si irevocabila intre verdictul dat de colegii nostri legisti si o eventuala eroare medicala, iar eroarea medicala se judeca si in contextul acelui verdict, dar si in contextul intregii situatii, de la internarea copilului pana la decesul sau. Faptul ca acolo scrie soc hemoragic, nu inseamna neaparat, indubitabil, vinovatia cuiva. Dar repet, este o mare incarcatura „da, s-ar putea sa fie”, si impulsul acesta sa legi cuvantul hemoragie de deces. Dar nu este neaparat obligatoriu acest lucru. (…) Decesul copilului este proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva si a sanctiona, urmeaza de drept o ancheta”, a spus, miercuri, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Gheorghe Borcean, in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here