Cazul copilului care a murit la Sanador: soc hemoragic

Cauza copilului de 1 an si 10 luni, care a murit in weekend la Sanador, un spital privat din Capitala, este un soc hemoragic survenit in urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentantii Institutului National de Medicina Legala (INML).

Vezi si Anchete in urma decesului unui copil la spitalul Sanador din Capitala

Potrivit reprezentantului INML, Salem Abdo, rezultatul autopsiei arata ca baietelul a murit in urma unui soc hemoragic, cauza socului fiind o hemoragie interna.

Reprezentantii Spitalului Sanador anunta ca documentatia si declaratiile medicilor implicati arata ca au fost respectate procedurile si protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective.

De asemenea, in acest caz, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor.

Ministerul Sanatatii a precizat ca raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil dupa ce a fost operat, arata ca au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificata conduita terapeutica. Copilul a murit in weekend, in urma unei operatii de hernie inghinala.S-au demarat anchete: Directia de Sanatate Publica a facut deja un raport preliminar, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti s-a autosesizat.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here