Anchete in urma decesului unui copil la spitalul Sanador din Capitala

Un copil in varsta de un an si 10 luni a murit in weekend la Sanador, un spital privat din Capitala, in urma unei operatii de hernie inghinala. S-au demarat anchete: Directia de Sanatate Publica a facut deja un raport preliminar, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti s-a autosesizat.

Vezi si Afectiuni ale baieteilor

Reprezentantii Spitalului Sanador au precizat initial ca, fiind vorba de un deces din cauze neștiute, nu vor face declaratii, insa ulterior au venit cu precizarea ca documentatia și declaratiile medicilor implicati arata ca au fost respectate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective.

”Avand in vedere ca este vorba de un deces din cauze necunoscute, pana la finalizarea de catre INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declaratii referitoare la acest eveniment. Dorim sa mentionam ca echipajul SMURD a fost chemat de apartinatorii pacientului, si nu de catre Spitalul Clinic Sanador, acesta alaturandu-se echipei Sanador care initiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor in vigoare”, au precizat reprezentantii Sanador.

„Conform documentatiei medicale avute la dispozitie precum și declaratiilor medicilor implicati, rezulta ca au fost respectate intocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective și simptomatologiei ulterioare interventiei chirurgicale; mentionam inca o data ca este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar pana la finalizarea de catre INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibila insinuarea existentei unei culpe in sarcina Spitalului Clinic SANADOR”, a revenit Sanador cu informatii, prin intermediul unui comunicat de presa.

Ministrul Sanatatii despre cazul copilului mort dupa operatie

Potrivit Mediafax, Ministrul Sanatatii a declarat, luni, referitor la cazul copilului care a murit in urma unei operatii la un spital privat din Capitala, ca DSP a trimis Corpul de Control pentru verificari, subliniind ca exista deja un raport preliminar.

„DSP, inca de dimineata, a trimis Corpul de Control acolo privind modul in care s-au respectat procedurile. Exista un raport preliminar. Protocoalele și proceduri comune atat spitalelor publice, cat și spitalelor private. Nu exista nicio diferenta. Nu cunosc datele problemei, ce s-a intamplat. Exista un protocol operator, exista un protocol postoperator. Sunt lucruri standard. Nu este o problema generala. Nu putem generaliza. Trebuie sa vedem ce s-a intamplat acolo. Am inteles ca parintii au chemat echipajele SMURD și ce am inteles – ca acest copil era in Terapie Intensiva și era intubat cand au ajuns echipajele SMURD. (…) Ministerul Sanatatii poate sesiza Parchetul și Colegiul Medicilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucuresti la Sanador a constatat ca s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificata respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, conditiile de igiena din sectia ATI pediatrie, sterilitatea si produsele biocide. Ministerul Sanatatii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica si conduita terapeutica in acest caz.

Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat

„In urma aparitiei in mass media a cazului unui copil de un an și 10 luni, decedat in urma unei interventii chirurgicale la un spital privat din Capitala, Colegiul Medicilor din Municipiul București a decis sa se autosesizeze și a demarat o investigatie”, a informat Biroul Executiv al Colegiului Medicilor.

Astazi se efectueaza examinarea necroptica la INML, solicitarea fiind adresata de catre spital catre Parchetul Municipiului Bucuresti.

Vezi si Imunizarea prin vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here