Asistentele de la operatia copilului care a murit la Sanador, audiate

Asistentele de la operatia copilului care a murit la Sanador au fost audiate de politisti. Este vorba despre cele trei asistente care au asistat in blocul operator la operatia copilului de un an si opt luni care a murit la clinica privata Sanador.

Vezi si: Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil sustine ca au fost respectate protocoalele

La iesirea de la audieri, avocatul uneia dintre acestea a declarat ca totul a decurs normal: „Anchetatorii vor sa lamureasca situatia de fapt, ce s-a intamplat si cu asta sa termine. Stim si noi ce stiti ce dumneavoastra. Din punctul dansei de vedere, totul a decurs normal. Nu (a existat vreun semn ca s-ar fi simtit rau copilul -n.r.). Dupa operatie, nu stim noi pentru ca a fost pe alta sectie, nu pe sectia pe care o reprezint eu. A dat declaratie de martor, nu va pot spune mai multe”, a declarat avocatul uneia dintre asistente.

Avocata parintilor copilului deceadat, Mariana Stefan a declarat: „Am inteles ca asistentele au spus ca nu au vazut nimic, ca nu au observat nimic. In ciuda declaratiilor lor, exista probe care vor conduce la aflarea adevarului in mod indubitabil. Efectiv, pacientii erau transportati in brate, cu liftul cu care circula si personalul, adica sunt anumite aspecte care vor fi lamurite de deplin de organul de urmarire penala. Nu, nu s-au constatat nereguli, cand se vor pune cap la cap toate declaratiile, toate filmarile, se vor face toate analizele cu privire la probe, atunci se vor constata neregulile. Eu totusi astept un punct de vedere de la spital daca in prezent au sau nu acreditare, daca puteau sa faca acte de genul operatiilor chirurgicale in conditiile in care pe site apare expirata autorizatia.

Reprezentantii Institutului National de Medicina Legala (INML) au stabilit cauza decesului copilului de un an si opt luni, care a murit la Sanador –  soc hemoragic survenit in urma unei hemoragii interne. Copilul a murit dupa ce a suferit o operatie de hernie inghinala. In acest caz, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor, care a demarat o ancheta. Parintii copilului au declarat, dupa audieri, ca au ales sa opereze copilul la spitalul privat de frica infectiilor spitalicesti din unitatile spitalicesti de stat, insa ca, dupa operatie, atunci cand le-au sesizat pe asistente ca micutul nu se trezeste, acestea nu gaseau echipamentele si nici nu stiau sa le foloseasca, asa ca au chemat SMURD-ul. In ciuda tuturor eforturilor, copilul nu a mai putut fi salvat.

Vezi si: Medicul SMURD chemat la copilul mort la Sanador le-a cerut scuze parintilor

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here