A fost publicată broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2022-2023

A fost publicată broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2022-2023, potrivit Inspectoratului Școlar București. Aceasta poate fi accesată aici.

Elevii și părinții pot consulta oferta educațională a liceelor din București la Târgul online (Ediția XXIII -a) organizat de ISMB împreună cu Primăria București- Centrul de proiecte educaționale și sportive București Proedus,  care poate fi accesat pe platforma toe.proedus.ro. Târgul se va desfășura online pentru unitățile de învățământ liceal de stat și particulare în perioada 16 mai – 31 mai 2022.

Înscrierea în clasa a IX-a învăţământ liceal preuniversitar de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

 Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS =media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here