O scoala a interzis impartirea invitatiilor la petrecerea aniversara

O scoala din Sydney, Australia, a interzis elevilor sa ofere invitatii colegilor de la scoala la petrecerea aniversara. Decizia a fost luata de catre conducerea Scolii Publice Mosman cu scopul de a nu mai permite ca acei copii, care nu sunt invitati la o petrecere aniversara, sa mai sufere, fiind marginalizati.

Parintii se gandesc sa trimita invitatiile pe adresele de e-mail, iar elevii sunt incurajati sa nu discute despre viitorul party si nici macar dupa ce evenimentul s-a petrecut, scrie Parent24.

Totodata scoala a cerut parintilor sa evite aducerea prajiturilor/torturilor in clasa pentru a fi portionate de catre profesor. Scopul acestei decizii este de a asigura protectia elevilor.

Citeste si Fricile copiilor si stilul de parenting

Scoala din Sydney „le-a cerut parintilor sa taie prajiturile sau torturile inainte sa fie aduse in clasa pentru a nu exista vreun cutit inauntrul incaperii”, a precizat purtatorul de cuvant al scolii. Pentru siguranta elevilor, alte scoli din Australia au cerut ca parintii sa aduca in locul prajiturilor, briose.

Respingerea copiilor

Niciun copil nu-si doreste sa se simta neacceptat de catre ceilalti din jur. Cand esti inca mic si ramai ultima persoana aleasa de catre o echipa la ora de sport sau atunci cand esti singurul neinvitat la o petrecere aniversara, cel mai probabil aceste experiente te vor face sa te simti dezamagit.

Intr-un studiu condus de cercetatorul Kwame S. Sakyi si echipa lui, numit „Relatiile de prietenie in copilarie si dificultatile psihologice la adultii tineri”, explica faptul ca mediul social al copilului joaca un rol important in abilitatile copilului de a-si face prieteni. Un efect pozitiv este ca, atunci cand ai prieteni sau macar un prieten, acestia te pot ajuta sa nu-ti internalizezi suferintele si care nespuse duc, mai tarziu, la depresie si anxietate.

„Prietenii pot fi o sursa emotionala si de sprijin care te pot ajuta sa ai o stare de bine. In copilarie si adolescenta, relatiile de prietenie reprezinta un context, pana la urma, unde atat copiii, cat si adolescentii pot dezvolta abilitati sociale si isi pot construi stima de sine, calitati care sunt esentiale pentru sanatatea mintala”, considera cercetatorii studiului.

Cu siguranta, un copil fericit este cel care este inconjurat de prieteni si care are un sentiment de apartenenta. In schimb, un copil adaptabil este cel care, dupa ce a fost respins, isi revine dupa aceasta experienta neplacuta, chiar si fara ajutorul parintilor.

Citeste si Exemple simple de a-ti disciplina copilul fara a-l pedepsi

Cercetatoarele unui studiu, Sheri Madigan si Nicole Racine, considera ca exista efecte nefavorabile atunci cand acei copii traiesc intr-o bula protectoare formata de parintii lor.

„Copiii ai caror parinti adopta stilul de parentig, de tip <<elicopter sau buldozer>>, sunt mai putini adaptabili la situatii stresante. De exemplu, acesti copii nu-si pot dezvolta abilitatile potrivite pentru a-si rezolva problemele intr-un mod independent. Totodata pot avea si neincredere ca nu vor reusi sa realizeze ceva in viata”, spun cercetatoarele.

Parintii care au adoptat stilul de parenting de tip „elicopter” sau „buldozer” sunt cei care sunt foarte activi in viata copiilor lor si sunt foarte protectivi, mai ales in situatiile simple, carora le-ar putea face fata chiar si un copil.

Adevarul este ca, pe parcursul vietii, nu fiecare persoana va avea o atitudine pozitiva fata de o alta persoana. Daca adolescentii si copiii nu-si dezvolta abilitatile de adaptare si de elasticitate, atunci cand vor deveni adulti le va fi dificil sa faca fata situatiilor neplacute, scrie Parent24.

Citeste si Ne nastem cu credinte si convingeri preluate de la parinti?

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here