Klaus Iohannis: Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun

Photo by cottonbro studio, Pexels

„Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun” a declarat luni, 11 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis la festivitatea de deschidere a noului anul școlar de la Școala Gimnazială nr. 162 din Giulești.

„Dragi elevi, vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel” a spus Iohannis, potrivit mediafax.ro.

Președintele a anunțat că a decis să includă subiectul legat de consumul de droguri în rândul tinerilor pe ordine a de zi a următoarei ședințe CSAT.

„Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale. (…) Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase” a mai spus președintele.

Alături de Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar au mai fost și ministrul Educației, Ligia Deca, dar și primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here