Copilul care doarme cu parintii este mai destept si mai increzator

Nu mai e bebelus, are momente in care isi cere insistent si ferm drepturile de independenta, cu toate acestea, isi doreste sa doarma cu voi, ori de cate ori are ocazia? Lasa-l sa doarma cu voi! Un studiu a aratat ca micutul care doarme cu parintii este mai destept si mai increzator in propriile forte.

Citeste si: Sfaturi pentru un co-sleeping in siguranta

Ai un toddler sau poate chiar un prescolar carui ii place sa doarma in propriul patut de “copil mare”, dar care, deseori, se furiseaza sub plapuma langa voi? Este foarte bine! Conform unui studiu copiii care dorm des cu parintii sunt mai destepti si mai increzatori in propriile forte.

Studiul a aratat ca exista o legatura intre acei copii care aleg sa doarma impreuna cu parintii (sau care sunt capabili sa se dea jos din propriul patut si vin deseori singuri in patul parintilor) si nivelul de inteligenta si rezultate mai bune la testele cognitive in primii ani de scoala.

Potrivit studiului, copiii care dorm impreuna cu parintii, pe masura ce devin adulti, au o mai mare satisfactie in viata si, de multe ori, se simt mai siguri in relatiile lor, iar acest lucru a fost observat in special in cazul baietilor.

Citeste si: Somnul necalitativ la copii creste riscul de obezitate

,,Barbatii care in copilarie au dormit cu mamele aveau o stima de sine mai mare si se confruntau mult mai putin cu anxietatea” este una dintre altele concluzii aratate in studiu.

Un studiu facut in Marea Britanie (McKenna, 2000) a aratat ca acei copii care nu au dormit niciodata cu parintii au avut parte de o frecventa mai mare a crizelor de furie, erau mai putin cooperanti si aveau un nivel scazut de de fericire.

Astfel ca, data viitoare cand vei auzi, noaptea sau spre dimineata, pasi micuti, dar rapizi prin casa sau vei simti ca se furiseaza micutul langa voi, si iti mai ia si perna, inainte sa protestezi somnoros, aminteste-ti ca este un copil destept care va avea succes in viata. Lasa-l sa doarma cu voi!

Autor: Inga Stoian 

Citeste si: De la patut de bebelus la pat de copil “mare”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here