5 produse care il pot ajuta pe bebelus sa doarma mai bine

Oare cum sa fac sa adoarma bebelusul meu mai repede, sa doarma mai bine si poate chiar mai mult? Stiai ca articolele despre somnul bebelusului sunt cele mai cautate atunci cand este vorba despre bebelus? Abia apoi e vorba despre hranirea lui.

Pentru multi parinti adormirea bebelusului poate parea un ritual intreg format din cicluri nesfarsite de dezbracat, imbracat, leganat, cantat, mangaiat si sperat ca intr-un final sa adoarma. Bebelusul, nu parintele.

Citeste si: Somnul bebelusului: Top 5 greseli pe care le fac parintii!

De aceea, ne-am gandit ca te-ar ajuta cateva idei sau o lista cu 5 produse care il pot ajuta pe bebelus sa doarma mai bine.

Paturica din bumbac pentru infasat

Pentru un bebelus sub 3 luni una dintre cele mai intelepte si eficiente metode de a adormi bebelusul este ca dupa ce ii schimbi scutecelul si il hranesti, sa-l invelesti intr-o paturica de bumbac. Citeste aici de ce sa optezi pentru aceasta metoda si cum ar trebui sa procedezi.

Aplicatii pe telefon

Exista aplicatii cu melodii si sunete (,,zgomote albe”) speciale pentru a-l ajuta pe bebelus sa adoarma mai repede. Iata cateva exemple oferite de parents.com:

  • Baby Sleep Sounds,
  • Lullaby for Babies,
  • Lightning Bug – Sleep Clock,
  •  Sleepy Sounds,
  • AmbiScience Sleep Aid for Children

Citeste si: Somnul bebelusului: stii de cate reprize de somn are nevoie?

Umidificatorul

Sa fie copilul racit si pe langa aceasta nici sa nu doarma bine? E mai mult decat un chin! De aceea, multi parinti sustin ca achizitionarea sau macar imprumutarea unui umidificator in situatiile de criza a fost produsul care i-a ajutat sa-si adoarma mai usor bebelusul, ajutandu-l si sa respire mai bine.

Cearsafuri potrivite

Cearsafurile din bumbac cu elastic sunt cele mai recomandate pentru ca bebelusul sa se simta confortabil.

Sac de dormit

Multi parinti sustin ca achizitionarea sacului de dormit a fost una dintre cele mai intelepte solutii pentru somnul bebelusului, pentru ca era usor de utilizat, ii oferea bebelusului un anumit sentiment de siguranta, simtindu-se mai protejat, mai ,,imbratisat” astfel.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Sfaturi pentru un co-sleeping in siguranta

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here