Un bebelus din Bihor externat in decembrie si reinternat in ianuarie, cu pneumonie si rujeola, a murit

Un bebelus de 7 luni externat din spital in decembrie si reinternat in ianuarie, cu pneumonie si rujeola, a murit la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Medicii fac ancheta pentru a stabili daca baietelul a luat rujeola in spital.

Citeste si: Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala

Un baietel de 7 luni, internat la Terapie Intesiva, a murit, luni, la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, managerul unitatii anuntand ca ar putea sesiza IML si Politia in acest caz pentru stabilirea cauzelor mortii.

Managerul Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, a declarat ca bebelusul a fost externat la sfarsitul anului 2018 si reinternat in 11 ianuarie a.c., intr-o faza acuta a bolii respiratorii. ”Noi am urmat protocoalele legale in vigoare. Baietelul de 7 luni a fost externat in 31 decembrie 2018 si a fost dat vindecat de catre pediatru, dupa care a fost readus intr-o faza acuta a bolii respiratorii in 11 ianuarie 2019 de catre medicul de familie. A fost internat de urgenta, direct pe Terapie Intensiva, iar luni a decedat. Suntem profund afectati de decesul acestui copilas. Daca nimeni nu o va face, voi sesiza IML si Politia, pentru a se afla adevarul privind cauza decesului micutului, pentru ca parintii sa stie de ce a murit”, a spus Foncea.

Directorul DSP Bihor, Daniela Rahota, a declarat, la randul sau, ca baietelul a fost, initial, internat cu pneumonie interstitiala la sfarsitul anului trecut, a fost externat, dupa care a fost reinternat in 11 ianuarie 2019.

”Un baietel de 7 luni a murit, luni, la Spitalul Municipal Oradea, i se va face, probabil, autopsia, si vom afla mai multe. Noi am declansat o ancheta inca din decembrie 2018 care este in derulare, pentru a se stabili daca a luat si rujeola din spital, din primele concluzii ar reiesi ca nu. Baietelul a fost internat, initial, in perioada 24 – 31 decembrie 2018, cu pneumonie interstitiala, a fost externat, dupa care, in 6 ianuarie 2019, cand era acasa, i-au aparut bubitele caracteristice rujeolei. In 11 ianuarie 2019 s-a reinternat in spital iar luni a decedat”, a spus Rahota.

Potrivit acesteia, in cadrul anchetei se verifica minorii care s-au prezentat in 24 decembrie 2018 la UPU Bihor, dintre care unii cu rujeola, si de unde micutul ar fi contractat boala.

Surse medicale au declarat ca baiatul a fost internat in 11 ianuarie 2019 la sectia de Terapie Intensiva cu diagnosticul de pneumonie si de rujeola.

Medicii incearca acum sa afle daca baietelul a luat rujeola in spital sau nu.

Sursa: Mediafax

Citeste si: ,,Diabetul mi-a ucis bebelusul. Daca nu era familia langa mine, clacam”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here