Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala

Un bebelus de 11 luni a murit, in noaptea de sambata spre duminica, din cauza gripei, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, au precizat reprezentantii unitatii spitalicesti. Numarul deceselor din cauza gripei a ajuns la sapte in acest sezon.

Citeste si: Sfaturi pentru siguranta bebelusului tau

Pe 8 ianuarie, bebelusul in varsta de 11 luni a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala in stare generala extrem de grava, cu insuficienta respiratorie acuta, a precizat purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti, Raluca Alexandru.

Medicii l-au testat si i-au pus diagnosticul de gripa tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a spitalului. Bebelusul a fost internat atunci in Sectia de Terapie Intensiva, fiind intubat.

Copilul nu a raspuns tratamentului, iar in noaptea de sambata spre duminica, adica dupa patru zile de la internare, medicii au declarat decesul, in urma unui stop neresuscitabil.

105 cazuri de gripa au fost confirmate de la inceputul sezonului, a anuntat Institutul National de Sanatate Publica, precizand ca in perioada 31 decembrie 2018-6 ianuarie 2019, aproape 53.000 de cazuri de infectii respiratorii acute au fost inregistrate. Peste 1.200.000 de persoane au fost vaccinate, potrivit Mediafax.

Este al saptelea deces din cauza gripei in acest sezon. Celelate victime sunt din Mures, Galati, Arad, si una din judetul Ilfov, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Medicii recomanda vaccinarea antigripala. Medicul de familie este cel care, in functie de anumite patologii, va hotari daca este necesara vaccinarea. Exista situatii speciale, in care medicii pot recomanda vaccinul antigripal si copiilor de peste 6 luni, atunci cand acestia au afectiuni ce pot fi agravate de gripa sau cand sunt expusi unui mediu virulent. Vaccinul antigripal nu este recomandat copiilor mai mici de 6 luni. Daca viitoarei mamici i se administreaza vaccinul antigripal inainte de a ramane insarcinata sau incepand cu cea de-a paisprezecea saptamana de sarcina, aceasta ofera protectie bebelusului pana la 6 luni.

Citeste si: ,,Diabetul mi-a ucis bebelusul. Daca nu era familia langa mine, clacam”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here