Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Timisoara

Un bebelus in varsta de 11 luni, care avea mai multe malformatii si afectiuni, a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara din cauza gripei.

Citeste si: Cluj: Familia unui baietel de 2 ani, mort la spital, reclama ca a fost tratat cu tantum verde

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, ca un bebelus de unsprezece luni a decedat, sambata, pe Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a unitatii medicale din cauza gripei.

“Copilul a fost internat pe Sectia de Distrofici (n.r. din cadrul Spitalului de Copii din Timisoara), cu multiple malformatii, a fost si operat si a fost adus la noi cu un test rapid de gripa pozitiv. A fost adus la noi cu insuficienta respiratorie si bronhopneumonie vineri dupa-masa, iar sambata a decedat. A fost internat pe Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Acesta este cel de-al patrulea deces din cauza gripei in judetul Timis. Numarul deceselor in acest sezon a ajuns deja la 47.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, este asteptata sa decida, dupa publicarea datelor de la Institutul National pentru Sanatate Publica referitoare la gripa, daca declara sau nu epidemie de gripa in Romania. Pentru ca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sa declare stare de epidemie trebuie ca marti, datele Institutului National pentru Sanatate Publica sa arata un numar de cazuri diagnosticate de gripa care sa fie mai mare decat cel estimat. Pintea a anuntat deja ca daca va fi declarata epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizand ca daca numarul de elevi absenti intr-o unitate de invatamant e de 20% aceasta poate fi inchisa.

Doar in patru cazuri de deces provocat de gripa, victimele nu sufereau si de alte boli, potrivit minstrului Sanatatii, Sorina Pintea.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Hunedoara: Copil de 6 ani mort dupa ce a fost lovit de o butelie manevrata gresit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here