Cluj: Familia unui baietel de 2 ani, mort la spital, reclama ca a fost tratat cu tantum verde

Familia unui baietel de 2 ani, care a murit la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, in urma unei boli infectioase, reclama ca acesta a fost tratat cu tantum verde si paracetamol intravenos. Conducerea spitalului spune ca nu toate infectiile necesita antibiotic.

Citeste si: Decesul copilului de la Sanador, proba necesara, dar nu si suficienta pentru a stabili vinovatia cuiva

O comisie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca analizeaza decesul baietelului de 2 ani, internat cu o boala infectioasa care a evoluat, ulterior, fulminant, cu complicatii.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Daniela Dreghiciu, a declarat ca in cadrul anchetei se verifica tot ceea ce s-a facut pe parcursul internarii pacientuluii si ce tratament s-a administrat. ”Comisia de decese a spitalului nostru analizeaza cazul unui baietel de doi ani care a fost internat duminica si a decedat miercuri, se verifica tot ceea ce s-a facut pe parcursul internarii, ce tratament s-a administrat. Pacientul a fost internat cu o boala infectioasa care, ulterior, a evoluat fulminant cu complicatii. A avut sepsis in ziua decesului, cand a si fost transferat la Terapie Intensiva, dar a mai existat o complicatie care a dus la deces”, a spus Dreghiciu.

Familia baietelului a reclamat faptul ca, duminica, dupa internarea la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii Cluj-Napoca, copilul ar fi fost tratat de medici cu tantum verde si paracetamol intravenos, fara sa ii fie administrat un antibiotic.

”Nu toate cazurile necesita antibiotic, investigatii i s-au facut, nu numai antibioticul este un tratament”, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului clujean.

O sesizare in acest caz va fi depusa si la Colegiul Medicilor Cluj, care ar putea sa o analizeze in prima sedinta, din 30 ianuarie.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Remedii homeopate care cresc imunitatea copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here