Un adolescent a castigat 3 milioane de dolari, dupa ce a devenit campion mondial la Fornite

Un adolescent american a castigat suma record de 3 milioane de dolari dupa ce a devenit campion mondial al jocului de calculator Fortnite. Concursul a avut cel mai mare fond de premii din istoria sportului electronic, cu 30 de milioane de dolari repartizati intre castigatori.

Citeste si O fetita din Hunedoara, unul dintre castigatorii competitiei internationale de desene

Kyle Giersdorf, in varsta de 16 ani, a castigat evenimentul desfasurat pe stadionul Arthur Ashe din New York, care gazduieste US Open. Jaden Ashman – un tanar de 15 ani din Hornchurch, Londra – a castigat aproape 1 milion de lire sterline, ocupand locul doi. Giersdorf, cunoscut online sub numele de Bugha, spune ca vrea sa economisesca cea mai mare parte a premiului. ,,Tot ce vreau este un birou nou si un suport pentru trofeul meu”, a spus el.

Evenimentul este privit ca un moment major in sportul electronic, o industrie de un miliard de dolari in 2019. Recordul pentru cel mai mare fond de premii este pe cale sa fie doborat deja, de un alt eveniment numit International, care are loc in august. La finala Fortnite au participat 100 de jucatori care s-au luptat pe ecrane gigant. Patruzeci de milioane de jucatori au incercat online la concurs, timp de 10 saptamani. Peste 30 de natiuni au fost reprezentate de 70 de jucatori.

Jocul implica 100 de jucatori cazuti pe o insula unde trebuie sa gaseasca arme, sa construiasca structuri si sa se elimine reciproc pana la ultimul si are peste 200 de milioane de jucatori inregistrati in toata lumea.

Sursa: Mediafax

Citeste si Lasa-ma in pace! Iata ce inseamna, pe scurt, adolescenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here