O fetita din Hunedoara, unul dintre castigatorii competitiei internationale de desene My Bright Smile

Programul scolar Colgate

Iulia Manole, o fetita de 8 ani din Hunedoara, este unul dintre castigatorii competitiei internationale de desene My Bright Smile. Ea a fost premiata de juriul de la New York pentru cel mai bun desen realizat in urma lectiilor de igiena orala invatate in cadrul Programului Scolar Colgate.

Citeste si  Ingrijire: Primii dinţişori

Anual, cele mai bune 12 desene din intreaga lume sunt premiate si selectate pentru a fi incluse in calendarul global Colgate „My Bright Smile”. Pentru a treia oara consecutiv, Romania ocupa un loc in acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.

Iulia Manole (8 ani) este eleva la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Scoala Gimnaziala Nr. 6 din Hunedoara si a fost declarata unul dintre cei 12 castigatori la nivel international ai concursului de desene, iar reusita acesteia a fost recompensata cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures, in valoare de 250 de dolari. In acelasi timp, clasa din care face parte a primit o bursa in valoare de 500 de dolari.

Iulia Manole, fetita din Hunedoara

Premierea castigatoarei a avut loc pe 21 martie, intr-un eveniment local la care au participat reprezentanti Colgate Romania, Crucea Rosie Romana, ai scolii si autoritatilor publice din Hunedoara.

200.000 de copii din 38 de judete invata cum sa aiba grija de sanatatea dintilor

In fiecare an, Programul Scolar Colgate, o campanie de educatie pentru sanatatea oro-dentara, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea in acest an doua editii, in cadrul carora elevii vor beneficia de lectii educative pentru o igiena orala corecta. Prima editie din 2019 se va desfasura in perioada 24 martie – 14 iunie si va ajunge in judetele Alba, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Olt, Salaj, Vaslui si in sectorul 3 din Bucuresti. Din anul 2015, programul se desfasoara in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania cu sprijinul careia sunt identificate scoli primare din intreaga tara, cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania.

Lectiile prezentate sunt adaptate varstei celor mici si au un format atragator, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de baza ale igienei orale si de a-i invata cum sa perieze corect dintii. De asemenea, copiii vizioneaza si filmul educational “Doctorul Maseluta si Supereroii dintilor sanatosi”, prin intermediul caruia afla  regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zambet stralucitor si sanatos. La finalul fiecarei lectii, copiii primesc produse pentru igiena dentara, iar parintii un pliant cu sfaturi, precum si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate Romania.

Programul scolar Colgate

6 milioane de zambete sanatoase in 25 de ani 

Din 1993, de la lansarea Programului Scolar Colgate, peste 6.000.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere si produse de ingrijire pentru o igiena orala corecta. Derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, cu Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica si cu scoli primare din intreaga tara, programul a ajuns in acest an la cea de-a 26-a editie.

Citeste si Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol: investitii in sectia de recuperare neuro-psiho-motorie copii

Despre igiena orala si problemele dentare

Potrivit statisticilor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproximativ 3,5 miliarde de persoane din intreaga lume sufera de probleme dentare. Doar 26% dintre romani merg la medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an. Mai mult, studiile arata ca, in medie, un roman consuma un tub si jumatate de pasta de dinti intr-un an si schimba periuta de dinti doar o data la 15 luni.

Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile si boala parodontala, acestea fiind si cauze majore ale pierderii dintilor. Exista multi factori de risc asociati sanatatii orale, inclusiv alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orala deficitara si factorii sociali determinanti.

Vezi si Cursa Family Run pentru copiii bolnavi de cancer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here