Cursa Family Run pentru copiii bolnavi de cancer

Parinti si copii alearga pentru copiii bolnavi de cancer, la Maratonul Nisipului 2019 in Cursa Family Run. Toate incasarile de la cursa “Family Run”, care se va desfasura pe distanta de 1km, vor fi donate integral pentru sustinerea proiectului social “Circuitul increderii si al sperantei”, derulat de Asociatia “Daruieste Aripi” din Constanta.

Citeste si Sanse pentru copiii bolnavi de cancer

Programul “Circuitul increderii si al sperantei” sprijina copiii diagnosticati cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei si familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de catre personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat in februarie 2018, acesta este singurul program de tratament si monitorizare la domiciliu oferit de catre o sectie de onco-pediatrie din tara.

“Programul derulat de Asociatia Daruieste Aripi este puntea intre spital si familiile copiilor cu cancer. Constanta are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrica din tara care face deplasari cu personal medical specializat, dupa orele de program, acasa la copiii care au mare nevoie de monitorizare atenta din cauza diagnosticelor grele cu care traiesc. Din totalul numarului de pacienti pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete inregistrati la Spitalul Clinic Judetean Constanta, doar 38% au domiciliul in orasul Constanta, restul copiilor trebuind sa calatoreasca ore intregi pe drum, dimineata devreme, nemancati si de cele mai multe ori suferind efectele advserse ale chimioterapiei sau operatiilor recente”, a declarat Alina Patrahau, presedintele Asociatiei “Daruieste Aripi”.

La “Maratonul Nisipului”, din data de 31 martie 2019, s-au inscris pana acum peste 850 de oameni.

De cealalta parte, in cadrul probelor competitive, peste 850 de sportivi romani si straini si-au anuntat deja prezenta la start, dar organizatorii preconizeaza ca pana la data evenimentului – 31 martie 2019 – numarul concurentilor va depasi pragul de 1.000. Participantii au optat, in functie de pregatirea lor fizica, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Crosul de 10 Km – XS Sports Nutrition sau Cursa Populara de 3 km.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, aflat la a sasea editie, este organizat de Asociatia “SanaSport” si Radio Romania Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Club Sportiv Ultra Run. Proiectul sportiv este unul dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip si, in acelasi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international, statiunea Mamaia fiind de cativa ani punct de atractie pentru sportivii internationali.

Cei interesati se mai pot inscrie, pana pe 25 martie 2019, la evenimentul international “Maratonul Nisipului” din Mamaia pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Citeste si Copii care doneaza par pentru alti copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here