Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol: investitii in sectia de recuperare neuro-psiho-motorie copii

La Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol se investeste in sectia de recuperare neuro-psiho-motorie copii.  Proiectul de investitii va fi realizat de catre Compania Nationala de Investitii si va cuprinde reparatii capitale, lucrari de reconfigurare si extindere pentru 8 din corpurile de cladiri existente, precum si reconfigurarea functiunilor, extindere si dotari cu echipamente. Valoarea investitiei este de aproximativ 27 milioane de lei.

Vezi si Suportul legislativ conteaza mult pentru mamele care lucreaza

In cadrul Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol functioneaza singura unitate medicala de recuperare balneologica din Romania destinata copiilor cu dizabilitati, unde beneficiaza de virtutile terapeutice de exceptie ale lacului si namolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, impreuna cu alte proceduri de kinetoterapie. Rezultatele cercetarilor medicale de pana acum sunt spectaculoase in recuperarea micilor pacienti. Copiii tratati in aceasta unitate sanitara  fac tratamente de lunga durata si pentru acest motiv sunt scolarizati in regim de invatamant public cu recunoasterea perioadelor de instructie petrecute. Sederea lor in spatii comune, personalizarea tratamentelor, dar si urmarirea efectelor acestora solicita un ambient special, reconfortant, dotari speciale. In prezent, numarul de locuri este redus, iar sectia nu functioneaza la capacitatea aprobata.

Prin aceste investitii se vor putea reda in circuit 80 de paturi, care in prezent sunt inchise temporar, din totalul de 180 existente.

,,Ne-am propus ca anul acesta sa ne acordam o atentie deosebita  serviciilor medicale  destinate sanatatii copiilor.  Vor urma si alte investitii in sistemul sanitar pentru ca in 2019, Guvernul Romaniei a aprobat un buget istoric pentru  Sanatate, care ne permite sa realizam investitii in unitatile sanitare prin lucrari de reabilitare si dotare cu  aparatura medicala”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii care a participat la demararea proiectului de investitii.

La finalul investitiei, prevazuta a se termina in anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale si spatiile adecvate conform legislatiei in vigoare, va creste adresabilitatea prin crearea de conditii de masa, cazare si tratament de inalta calitate, vor fi eficientizate activitatile prin solutii tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Anul acesta, Techirghiol marcheaza 120 de ani de balneologie romaneasca, cu o vizibila recunoastere nationala si internationala, ocupand de mai multi ani primul loc printre statiunile de profil din tara.

Citeste si Cancerele ginecologice, frecvente in randul romancelor

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here