Toaleta din lemn in curtea scolii

Elevii scolii generale din Slatinita, o localitate componenta a orasului Bistrita, au doar o toaleta din lemn in curtea scolii, pentru ca localitatea nu are retele de apa si canalizare. Primarul spune ca a primit 70.000 de lei din care poate face „o improvizatie” sau un studiu pentru toalete noi.

Citeste si Scoala in 2018 in Gorj: toaleta in fundul curtii

Primaria Bistrita a primit 70.000 de lei pentru realizarea unei toalete in localitatea Slatinita, localitate componenta a orasului Bistrita, care nu are retea de apa si canalizare.

Primarul orasului, Ovidiu Cretu, spune ca suma primita de la Guvern nu este suficienta pentru realizarea unei investitii de acest fel, banii ajungand abia pentru proiectarea unor toalete sau pentru improvizatii.

„Am primit 70.000 de lei, cu care o sa putem face ori niste improvizatii, ori sa ne apucam sa facem ceea ce stim sa facem, adica o investitie corespunzatoare. Dar banii acestia nu o sa ajunga de o investitie, o sa ajunga de studii, de proiect si eventual sa incepem, dar nicidecum sa rezolvam problema”, spune Ovidiu Cretu.

Desi scoala incepe in mai putin de doua saptamani, autoritatile locale asteapta deocamdata solutiile din partea expertiilor care sa spuna ce sa se faca la scoala din Slatinita: o toaleta ecologica, o improvizatie sau studii si proiectare pentru o toaleta corespunzatoare care va fi racordata la reteaua de apa si canal in 2021 – 2022.

„Exista varianta de a face o improvizatie, o toaleta ecologica nu rezolva problema. Nu stiu in ce ar putea consta improvizatia, asteptam de la Directia Tehnica solutiile. S-ar putea face, sigur, cu bani multi, o instalatie cu bazin in podul scolii, cu tot ceea ce trebuie, dar costa foarte multi bani si peste trei ani o arunci pentru ca ajunge apa curenta si nu iti mai foloseste. (…) Trebuie sa ne gandim si la urmatorul lucru: daca copilul are acasa anumite conditii, esti obligat sa le dai si la scoala. Daca el acasa are alte conditii, te chinui degeaba la scoala. Pana cand Slatinita nu va avea apa si asta va fi in 2021 sau 2022, cand se va termina investitia, lucrurile, spun eu, sunt facute mai mult pentru promovare, de reclama sau, sa spunem, politic. Pentru ca daca el acasa nu are apa curenta, toaleta curenta, atunci ce ii fac eu la scoala? O improvizatie!”, afirma Cretu.

La scoala generala din Slatinita invata 40 de elevi si prescolari, elevii de gimnaziu fiind mutati la scolile din Bistrita.

Sursa: Mediafax

Citeste si Scoala in 2018: Elevii inca merg la WC-ul din curte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here