Inca doi bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu

Inca doi bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti au fost internati  la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numarul acestora ajungand la 17. In cazul ultimilor trei, nu a fost confirmata infectia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Vezi si:14 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infectii

Reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunta ca inca doi copii nascuti la maternitatea Giulesti au fost internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Acestia sunt supusi investigatiilor pentru a determina daca sunt sau nu infectati cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Rezultatele analizelor apar in 48 de ore de la recoltarea probelor.

Reprezentantii unitatii spitalicesti sustin ca la prezentare, bebelusii nu au febra, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

In ultima luna, 17 copii nascuti la maternitatea Giulesti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 12 dintre ei fiind diagnosticati cu stafilococ auriu meticilino rezistent in diferite culturi.

Noua bebelusi mai sunt internati in prezent, trei dintre ei avand probleme respiratorii, iar trei – infectii cutanate. Ultimii trei copii sunt supusi investigatiilor. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

Ministerul Sanatatii nu a transmis pana in prezent niciun fel de informatii despre acest caz.

Sursa: Mediafax

Vezi si: Racelile de sezon si complicatiile acestora. Sfaturi pentru cei mari si cei mici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here