14 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infectii

14 bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” cu mai multe probleme. 12 dinte acestia au fost depistati cu bacteria stafilococ auriu meticilino, iar sase copii raman internati in spital.

Citeste si: Totul despre imunitatea mamei si a copilului

“Bebelusii nascuti la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Profesor Doctor Panait Sarbu – „Maternitatea Giulesti” ni s-au adresat incepand cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienti ( toti in prima luna de viata) dintre acestia, 12 au fost depistati cu stafilococ auriu meticilino rezistent in diferite culturi. La ceilalti doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu si la celalalt este in lucru”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Raluca Alexandru mai spune ca bebelusii au fost tratati in Sectiile de Pediatrie si Chirurgie. De asemenea, sase copii raman internati, in continuare, in unitatea spitaliceasca, trei dintre ei avand probleme respiratorii, iar trei – infectii cutanate. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti neaga ca mai multi bebelusi s-ar fi infectat in cadrul unitatii spitalicesti, precizand ca institutia a demarat o actiune de investigatii epidimiologice. “Din maternitatea Giulesti nu a fost transferat nici macar un bebelus cu infectie intraspitaliceasca. Am intrebat si noi. Mi s-a spus ca acestia ar fi copii care s-au nascut in urma cu trei saptamani. Daca sunt externati de la noi si infectia apare in 48 de ore, intr-adevar se considera infectie intraspitaliceasca. Dar daca ei s-au internat dupa zece zile sau 28, dupa cum se spune, atunci nu mai este infectie intraspitaliceasca”, a spus Doru Pana, purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti. Acesta mai spune ca in spital nu fost niciun copil cu infectia stafilococus si ca unitatea spitaliceasca a demarat actiuni de verificare si investigatii epidemiologice.

Sursa: Mediafax

Citeste si:Racelile de sezon si complicatiile acestora. Sfaturi pentru cei mari si cei mici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here