Scoala in 2018 in Gorj: toaleta in fundul curtii

Scoala in 2018 in Gorj: toaleta in fundul curtii. Da, aproximativ 60 de elevi din comuna Alimpesti, judetul Gorj, vor merge la toaleta in fundul curtii, fara incalzire, in noul an scolar. Pentru ca autoritatile nu au bani pentru grupuri sanitare noi, edilul din localitate a decis sa modernizeze WC-urile turcesti din curtea unitatii de invatamant.

Primarul din Alimpesti, Daniel Floarea, sustine ca a facut modernizari, anuntand ca elevii vor avea, din acest an, apa si energie electrica, insa fara incalzire.

Vezi si Scoala in 2018 in Galati: fara apa potabila

”Grupul sanitar a ramas tot in curte, noi doar l-am racordat la apa si l-am renovat, am pus bazine de toaleta, s-a bransat la reteaua de energie electrica. Inconvenientul este ca elevii trebuie sa mearga aproximativ 30 de metri in curte. Caldura nu este. L-am izolat cat am putut si noi. Vom incerca sa punem la iarna doua-trei radiatoare. Investitia a fost facuta din bugetul local, am lucrat cu firma consiliului local, nu ne-a costat mult. Am facut demersurile pentru realizarea unui grup nou, in interiorul scolii, poate chiar si in toamna aceasta. Asteptam si noi o rectificare. Grupul sanitar pentru persoanele cu handicap exista in interiorul scolii”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, Daniel Floarea, primarul comunei Alimpesti.

Acesta a mai precizat ca nu a investit banii intr-un grup sanitar nou pentru ca la cele doua scoli din localitate, la Alimpesti si Sarbesti, sunt mai putin de 200 de elevi si ar putea fi comasate.

Deocamdata a fost construit, in interiorul scolii din Alimpesti, un grup sanitar modern, insa doar pentru persoanele cu dizabilitati, desi nu este inscris niciun elev cu handicap la scoala.

”S-a facut modernizare in vechea toaleta din curte, construita acum aproximativ noua ani. S-au facut niste investitii pana cand vom reusi sa construim o alta toaleta langa scoala. S-a bagat curent electric si apa. Pe perioada de iarna este mai greu cu apa, pentru ca nu este incalzita toaleta si ingheata apa. Nu stiu unde ar putea fi puse radiatoare, pentru ca spatiul este foarte mic. Cu copiii este destul de riscant, sa nu se curenteze, pentru ca nu-i putem insoti noi la toaleta, sa stam langa ei. Poate cumva pe perete. Este o singura cladire, se intra separat la baieti, o alta intrare pentru fete si o alta intrare la cadrele didactice. Pentru persoanele cu dizabilitati am facut toaleta in interior, pentru ca asa s-a cerut. La Scoala Gimnaziala Alimpesti invata 58 de copii. Si noi ne-am dorit sa avem o alta toaleta, dar momentan nu se poate”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mariana Negricioiu, directorul Scolii Gimnaziale Alimpesti.

Citeste si Scoala in 2018: Elevii inca merg la WC-ul din curte si nu au apa potabila

Un consilier local sustine ca investitia facuta de primarie in vechea toaleta este inutila.

”Au pus bazine de apa acolo, au varuit si atat. De necrezut asa ceva. Caldura nu e. Este o problema, si asa apa in bazine ingheata, degeaba le-a pus, ca iar ingheata apa. Se si sparg. Au ramas wc-urile turcesti”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Leonida Belgher, consilier local.

Anul trecut, 28 de unitati scolare din judetul Gorj aveau grupuri sanitare in exterior. Pentru noul an scolar, reprezentantii Inspectoratului Scolar Gorj nu au o situatie exacta desi in scurt timp incepe un nou an scolar.

”Au fost doi colegi in echipa cu reprezentanti ai prefecturii, care s-au deplasat in toate unitatile de invatamant din judetul Gorj, sunt pe teren si inca nu a fost definitivat raportul”, a declarat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj.

Maine veti afla despre Scoala in 2018 in marile orase.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here