Peste 4.700 de elevi vor primi burse

4.730 de elevi din sectorul 4 al Capitalei vor primi burse in valoare totala de 3.729.200 de lei pentru primul semestru al anului scolar. Bursele de performanta, cele de merit si de studiu, dar si bursele de ajutor social care vor fi achitate sunt aferente semestrului I al anului scolar 2018 – 2019.

Vezi si Guvernul a majorat bursele sociale „Bani de liceu”

Potrivit unei hotarari a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptata la inceputul lunii noiembrie, indiferent de forma de invatamant – primar, gimnazial sau liceal – elevii cu rezultate bune la invatatura vor fi premiati cu sume cuprinse intre 100 si 400 de lei pe luna.

Astfel, 1.762 de elevi cu rezultate deosebite vor primi burse de performanta si de merit, in valoare de cate 400 de lei/ luna, respectiv, 200 de lei/ luna.

De asemenea, vor fi platite 463 de burse de studiu, in valoare de 100 de lei/ luna fiecare, peste 2.400 de burse de ajutor social – pentru elevii care provin din familii modeste – in valoare de cate 100 de lei/ luna, dar si 79 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singura data pe an), in valoare de cate 300 de lei.

Bursele de performanta, cele de merit si de studiu, dar si bursele de ajutor social vor fi achitate pentru semestrul I al anului scolar 2018 – 2019.

Platile catre elevi au fost aprobate prin Hotararea nr. 277 a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptata in sedinta extraordinara din 6 noiembrie.
“Se aproba pentru anul scolar 2018 – 2019, semestrul I, elevilor cuprinsi in invatamantul preuniversitar de stat din institutiile de invatamant de pe teritoriul Sectorului 4, un numar de 4.730 burse scolare si cuantumul acestora, conform Anexei care face parte din prezenta hotarare.”, se arata in articolul 1 al documentului.

Hotararea Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 277 din 6 noiembrie 2018 poate fi consultata AICI (http://www.ps4.ro/wp-content/uploads/2018/11/H_277_.pdf).

“Speram ca, pana de Mos Nicolae, sa fie achitate toate bursele aprobate prin hotararea Consiliului Local. Vrem sa le reamintim parintilor, elevilor si cadrelor didactice ca dosarele pentru acordarea de burse trebuie reinnoite la inceputul semestrului II. De asemenea, trebuie sa precizez ca, tot din semestrul II al acestui an scolar, si elevii claselor a V-a si a IX-a vor putea beneficia de burse de merit sau de burse de studiu, in functie de mediile obtinute in primul semestru”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Metodologia care stabileste conditiile de acordare a burselor pentru elevi a fost elaborata de Ministerul Educatiei in anul 2011. Procedura prevede completarea de catre elevi si parinti a unei cereri-tip prin care acestia trebuie sa opteze pentru un tip de bursa din cele care pot fi acordate, in functie de performante sau de nivelul de venituri, premiile nefiind cumulate.

Dosarele intocmite pentru acordarea burselor pentru elevi sunt avizate de Consiliile de Administratie ale scolilor si transmise conducerii unitatilor de invatamant, fiind centralizate de secretariatele scolilor. De aici, listele, fara date nominale, pe care sunt inscrise doar numarul si tipul burselor, ajung la autoritatea locala.

“Este nevoie de multa atentie in modul in care se intocmesc aceste liste in unitatile de invatamant. Chiar si o singura eroare bulverseaza intreaga procedura, pentru ca este necesara refacerea listelor si reluarea intregului proces”, a explicat directorul general al Directiei de Administrare a Unitatilor de invatamant Sector 4, Ana Maria Mocanita.

Citeste si Burse de merit olimpic pentru elevii care vor obtine mentiuni la competitiile internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here