Guvernul a majorat bursele sociale „Bani de liceu”

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat la Palatul Victoria, ca in sedinta Executivului s-a aprobat majorarea bursei „Bani de liceu” la suma de 250 de lei lunar, de la valoarea actuala de 180 de lei lunar.

„In sedinta de Guvern pe ordinea suplimentara, la propunerea Ministerului Educatiei, a fost aprobata o Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea acelei hotarari de Guvern ce priveste aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar ce se acorda elevilor in cadrul Programului national de protectie sociala ,,Bani de liceu”, deci e vorba de o suplimentare. Incepand cu noul an scolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, in situatia respectarii tuturor conditiilor prevazute in legislatie, suma de 250 de lei lunar fata de 180 de lei lunar, cat era pana in prezent”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul sedintei Executivului.

Vezi si Ministerul Educatiei intentioneaza sa majoreze sprijinul financiar „Bani de liceu”

Potrivit acestuia, a fost majorat in sedinta de Guvern si plafonul maxim de acordare a bursei pe membru de familie.

„De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescuta de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie, data fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situatia economica actuala, anume salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata fiind stabilit, incepand cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: Mediafax

Vezi si detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here