Ministerul Educatiei intentioneaza sa majoreze sprijinul financiar „Bani de liceu”

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat in consultare publica, proiectul de Hotarare a Guvernului prin care se majoreaza, cu 70 de lei, sprijinul financiar acordat beneficiarilor programului „Bani de liceu”, scopul majorarii fiind reducerea abandonului scolar.

“Prin proiectul initiat si supus consultarii publice suma acordata fiecarui beneficiar creste de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmarite prin aceasta masura fiind reducerea abandonului scolar”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX, de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si Guvernul organizeaza tabere gratuite pentru copiii familiilor afectate de inundatii

Sursa citata mai mentioneaza ca a crescut si plafonul venitului fiecarui membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004.

“Avand in vedere necesitatea corelarii plafonului de acordare a sprijinului cu situatia economica actuala – salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata fiind, incepand cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon creste, la randul sau, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie”, se mai arata in comunicat.

Sursa citata mai precizeaza ca indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul in programul „Bani de liceu” pentru un numar mai mare de potentiali beneficiari. Programul „Bani de liceu” are scopul de a acorda un sprijin financiar elevilor din licee si scoli de arta si meserii.

Vezi si Guvernul ofera bani elevilor care au obtinut note maxime la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here