Guvernul ofera bani elevilor care au obtinut note maxime la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Elevii care au obtinut note maxime la Evaluarea Nationala si la examenul de Bacalaureat in sesiunea de vara vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare in valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, anunta Ministerul Educatiei, hotararea fiind adoptata joi.

Vezi si Elevii de 10 la Evaluarea Nationala: Cheia succesului este invatarea constanta!

„Absolventii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) si la examenul national de Bacalaureat (inclusiv sesiunea speciala si Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performantelor realizate. Potrivit unei hotarari adoptate astazi de Guvern, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de Bacalaureat 2018”, anunta Ministerul Educatiei, printr-un comunicat de presa.

Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolventi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Nationala cu media 10, respectiv 139 de absolventi de clasa a XII-a care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

Vezi si Absolvent de nota 10 la Bac: Vreau sa lucrez in strainatate, in Romania munca nu e apreciata

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here