Elevii de 10 la Evaluarea Nationala: Cheia succesului este invatarea constanta!

Elevii care au reusit sa obtina 10 la toate probele din cadrul Evaluarii Nationale sustin ca performanta pe care au reusit-o se datoreaza muncii depuse in ultimii ani, iar cheia succesului este invatarea constanta.

Vezi si Rezultatele la Evaluarea Nationala: 73% dintre elevi au medii peste cinci si peste 300 au luat nota zece

Pentru Ana-Alexandra Bunea, media 10 a fost o surpriza, chiar daca a avut rezultate deosebite la olimpiade in toti anii de gimnaziu. Absolventa Liceului Teoretic „Jean Monnet” din Bucuresti spune ca pentru acest rezultat a facut zilnic meditatii la matematica si limba romana si a renuntat la distractii.

“Am facut meditatii la matematica si la romana aproape in fiecare zi. In ultimele trei luni am renuntat la cursurile de dans pentru a ma pregati. Nu am iesit mai deloc si am invatat aproape mereu. Nu m-am asteptat sa am media 10, a fost un soc pentru mine. Eu am inceput sa plang si nu mai vedeam ce este in jurul meu. Parintii au fost foarte bucurosi. (…) Am fost la olimpiade, atat la romana cat si la matematica. Cheia succesului este studierea constanta, asa cred eu”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ana-Alexandra Bunea, eleva cu media 10 la Evaluarea Nationala.

Tanara spune ca vrea sa-si continue studiile la Colegiul National „Sfantul Sava” din Capitala la profilul matematica-informatica bilingva.

“Vreau sa merg la Colegiul National „Sfantul Sava” la matematica-informatica bilingva. (…) Nu stiu ce vreau sa fac in viitor, nu stiu la ce facultate voi da si nici daca in tara sau peste hotare. Din acest motiv m-am pregatit in toate domeniile pentru ca nu stiu ce vreau sa fac. (…) Viitorilor absolventi le spun sa se concentreze bine si sa fie atenti atunci cand vor scrie”, a adaugat Ana-Alexandra Bunea.

Un alt elev care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala este Matei Boboc, absolvent al Colegiului National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti. Tanarul spune ca rezultatul a fost neasteptat, chiar daca s-a pregatit intens pentru examene si avea doar note mari.

“Nu am fost sa vad rezultatul, a fost doar mama ca sa vada listele, dar cand m-a sunat si mi-a spus, ea plangea de fericire. Eram si eu bucuros, sincer nu ma asteptam. Spuneam ca trebuie sa fi gresit pe undeva, ca nu este chiar perfect. Insa se pare ca a fost chiar perfect. Am fost la meditatii, am schimbat mai multi profesori. Mi-am sacrificat foarte mult timp liber ca sa pot invata. Am renuntat la sport.(…) In anii de gimnaziu am fost la olimpiada de romana, engleza, informatica, franceza, geografie”, a declarat pentru MEDIAFAX, Matei Boboc, unul dintre elevii care au obtinut media 10.

Vezi si Record de medii 10 la Evaluarea Nationala din judetul Alba

Elevul spune ca in viitor vrea sa urmeze facultatea de medicina. Totusi, nicio universitate din Romania nu se va bucura sa-l aiba ca student, pentru ca tanarul vrea sa mearga peste hotare. Matei Boboc precizeaza ca intr-o universitate de peste hotare ar putea avea mai multe oportunitati.

“Liceul vreau sa il fac tot la Colegiul National „Gheorghe Lazar”, cred ca la profilul de matematica-stiinte. In viitor vreau sa ma fac medic si voi alege un profil de stiinte. Universitatea as vrea sa o fac peste hotare, pentru ca am mai multe oportunitati, insa inca nu stiu unde. (…) Vara asta vreau sa merg in Spania, cu familia. Ma voi relaxa si voi face tot ce-mi doresc”, a spus Mihai Boboc.

Coman Mihnea George elev la Liceul Teoretic International de Informatica spune ca media 10 nu a fost o surpriza, intrucat a avut rezultate deosebite la scoala, dar si la olimpiade in toti anii de gimnaziu. Elevul sustine ca reteta succesului este pregatirea constanta pentru ore.

“Stiam ca am facut totul bine. La romana aveam emotii, credeam ca voi pierde putin la redactare. In general, nu a fost o surpriza mare pentru ca m-am pregatit pentru examen. Am fost bucuros si eu si familia. Tata se astepta sa am media 10, mama se astepta sa obtin 9.80. Au fost foarte fericiti ambii. (…) Am inceput sa ma pregatesc din clasa a V-a, am invatat constant. Nu am facut neaparat ceva deosebit in clasa a VIII-a. La matematica m-am pregatit si pentru olimpiada si astfel m-a ajutat si pentru Evaluare. (…) In gimnaziu m-am calificat la Olimpiada Nationala de matematica unde am luat medalie de argint si m-am calificat si in lotul largit al Romaniei, am mai participat la Olimpiada Nationala de lingvistica si la Olimpiada de chimie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Coman Mihnea George.

Coman Mihnea George a precizat ca in viitor vrea sa faca cercetare in matematica si sa urmeze o universitate din Statele Unite.

“Am renuntat la sah pentru a ma putea pregati pentru Evaluarea Nationala, dar voi reveni si voi participa din nou la concursuri. Vara asta voi participa si la o olimpiada de stiinte pentru care urmeaza sa ma pregatesc. (…) Voi ramane la Liceul Teoretic International de Informatica la profilul matematica-informatica. In viitor ma vad studiind in Statele Unite. Imi doresc sa fac cercetare in matematica. (…) Mi-ar placea si in Romania, insa in SUA cred ca as avea mai multe oportunitati de dezvoltare”, a adaugat Coman Mihnea George.

Rezultatele Evaluarii Nationale, pe care peste 150.000 de elevi au sustinut-o in perioada 11-14 iunie, au fost afisate, marti, atat la institutiile de invatamant, cat si pe site-ul evaluare.edu.ro. Ministerul Educatiei e centralizat rezultatele la Evaluarea Nationala, iar statistica generala arata ca putin peste 70% dintre elevii care au sustinut probele au reusit sa obtina medii mai mari sau egale cu 5, un numar de 319 candidati primind media 10.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primele rezultate la Evaluarea Nationala. Rezultatele finale, pe 23 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here