Primele rezultate la Evaluarea Nationala. Rezultatele finale, pe 23 iunie

Rezultatele Evaluarii Nationale, pe care peste 150.000 de elevi au sustinut-o in perioada 11-14 iunie, vor fi afisate astazi atat la institutiile de invatamant, cat si pe site-ul evaluare.edu.ro. Acestea sunt primele rezultate la Evaluarea Nationala. Rezultatele finale, pe 23 iunie.

Vezi si Probleme la evaluarea nationala din Prahova, mai multi parinti cer reluarea unui examen

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, primele rezultate la Evaluarea Nationala (limba si literatura romana, matematica, limba materna) vor fi afisate marti, 19 iunie, pana la ora 12.

Elevii vor putea sa-si afle notele la unitatea de invatamant in care sunt inscrisi sau pe site-ul evaluare.edu.ro.

Tot in aceeasi zi, intre orele 14.00 si 19.00, se vor putea depune contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, notele finale ale examenului de Evaluare Nationala vor fi facute publice pe data de 23 iunie.

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a au sustinut, saptamana trecuta, probele la Evaluarea Nationala.

Anul trecut, aproximativ 77% dintre candidati (108.294) au obtinut medii peste 5, in timp ce 23% (32.418) au obtinut medii de 2, 3 sau 4. In urma testelor la Limba si literatura romana/ Limba Materna si la Matematica, 497 de elevi care au promovat clasa a 8-a au obtinut la examenul de evaluare nationala media 10.

Sursa: Mediafax

Vezi si Subiectele la Evaluarea Nationala nu au fost o surpriza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here