Absolvent de nota 10 la Bac: Vreau sa lucrez in strainatate, in Romania munca nu e apreciata

Unul dintre cei doi absolventi de liceu din Mehedinti care au obtinut media zece la Bacalaureat este un tanar care doreste sa lucreze in strainatate, deoarece ”in Romania munca nu e apreciata”. El spune ca in tara sunt foarte multe conditii care se inrautatesc, iar protestele nu dau rezultate.

Vezi si Peste 67% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat. 104 candidati au luat nota maxima

Doi absolventi ai Colegiului National ”Gheorghe Titeica”, din judetul Mehedinti, au obtinut media zece in prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Unul dintre ei a absolvit liceul cu nota maxima si este hotarat sa plece in strainatate, dupa ce va finaliza studiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emilian Claudiu Manescu si Mihai Badi sunt cei doi elevi din judetul Mehedinti care au reusit sa obtina 10 la toate probele examenului de bacalaureat. Rezultatele lor nu au fost o surpriza pentru profesori, intrucat au participat la olimpiade, in toti anii de liceu.

Emilian a fost sef de promotie. ”Emilian a terminat liceul cu media 10. A participat la olimpiadele scolare, a terminat Matematica-Informatica bilingv, si pe engleza, a fost si la matematica si la celelalte stiinte pe care le-a studiat la scoala. Sunt niste elevi cu care ne mandrim. Mihai Badi a fost la o clasa de mate-info simpla, la fel, un elev foarte bun, rezultatele lor arata ca in scoala noastra se face educatie de calitate, iar profesorii sunt foarte bine pregatiti. Suntem primii pe judet, cu 92, 1 %”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Stefan, directorul Colegiului National ”Gheorghe Titeica” din judetul Mehedinti.

Emilian Manescu spune ca va ramane sa studieze in Romania, insa intentioneaza sa munceasca in strainatate.

”A fost o pregatire continua, la toate materiile. Nu este un alt secret, in afara de munca. Niciodata nu am considerat ca stiu mai mult, mereu am incercat sa invat. Voi merge la Politehnica, in Bucuresti. Vreau sa devin programator. La inceput vreau sa lucrez in tara, dar pe viitor o sa vreau sa merg in strainatate. Nu e apreciata munca in Romania, sunt foarte multe conditii care se inrautatesc. Am vazut problemele in politica, toate protestele care nu prea au niciun rezultat si sunt dezamagit”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Emilian Manescu.

Colegul sau de liceu, Mihai Badi, spune ca a obtinut media 10 invatand constant.

”Secretul este multa munca si putin noroc. La romana nu ma asteptam la zece. M-am pregatit pe parcursul celor patru ani si mai mult anul acesta. In ultima luna am invatat numai la romana, numai comentarii la romana. Voi merge la Politehnica, la Timisoara. Nu stiu sigur ce vreau sa devin, dar vreau informatica, programator probabil. Sa vad ce oportunitati mi se vor oferi si voi vedea daca plec din tara. Nu sunt ferm convins ca voi ramane, pentru ca, la ora actuala, tinerii nu prea sunt apreciati in Romania”, a spus Mihai Badi.

Vezi si 136.000 de elevi vor afla primele rezultate la examenul de Bacalaureat

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here