136.000 de elevi vor afla primele rezultate la examenul de Bacalaureat

Cei peste 136.000 de elevi care s-au inscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astazi primele rezultate, urmand ca intre orele 12:00 si 16:00, sa poata depune, daca e cazul, contestatii.

Intre 5 si 8 iulie 2018 vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

In urma evaluarii lucrarilor contestate „nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.e

Rezultatele vor fi afisate, atat la institutiile de invatamant, cat si pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Vezi si Ce subiecte s-au dat la proba la Istorie a Bacalaureatului

Elevii care nu promoveaza examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot sa se inscrie in perioada 10-13 iulie 2018 pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va incepe pe 20 august, cu proba la Limba si Literatura Romana, urmata, pe 21 august, de proba la Limba si Literatura materna, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima proba este cea la alegere si este sustinuta pe 23 august.

Vezi si Subiecte Romana Bacalaureat: Elevii au avut de analizat poezii de Eminescu, Arghezi, Barbu sau Blaga

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here