Subiecte Romana Bacalaureat: Elevii au avut de analizat poezii de Eminescu, Arghezi, Barbu sau Blaga

Elevii care au sustinut, luni, proba scrisa a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la profilul real, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la profilul uman a picat arta poetica in opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Vezi si Examenul de bacalaureat, la Limba si literatura romana, nu a fost complicat

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au sustinut luni prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi in timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetica in opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Aproape 127.000 de candidati au sustinut, luni, prima proba, la Limba si Literatura Romana, din cadrul Bacalaureatului. Examenul a inceput la ora 09:00 si a durat trei ore.

 

Sesiunea de Bacalaureat continua pe 26 iunie, cu proba la Limba si Literatura materna (maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana), pe 27 iunie se va desfasura proba obligatorie de profil, adica, matematica sau istorie si ultima proba este cea la alegere, in functie de specializare si este sustinuta pe 28 iunie.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, pana la ora 12:00, fiind urmata de depunerea contestatiilor intre orele 12:00 si 16:00.

Intre 5 si 8 iulie, vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afisate atat la institutiile de invatamant cat si pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

In urma evaluarii lucrarilor contestate, nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here