Ce subiecte s-au dat la proba la Istorie a Bacalaureatului

Elevii care au dat, miercuri, proba la Istorie a Bacalaureatului au avut, la primul subiect, de analizat statul roman modern, la al doilea subiect, Evul mediu, iar la al treilea subiect, de comentat un regim totalitarist inlaturat in Romania in perioada postbelica.

Vezi si Bacalaureatul continua cu proba obligatorie a profilului

„Ma asteptam sa fie mai usor. La ce ai dat? La istorie. Subiectul III mi s-a parut un pic mai greu, ne-a picat totalitarismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Am scris, am scris, am scris la fiecare subiect. Luni a fost mai bine. Am facut tot si ma astept la o nota destul de mare. Maine dau la Geografie si cred ca o sa ma descurc. M-am pregatit extrem, extrem de mult. Consider ca as fi putut sa dau mai mult, insa cred ca e o etapa de maturizare pentru fiecare”, a declarat o eleva, care a sustinut proba la Istorie.

Elevii de la profilul real, care au sustinut miercuri proba la Matematica, au avut insa mai multe probleme.

„La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Cred ca o sa iau in jur de 7-8. Am facut meditatii, m-am pregatit si tot mi s-a parut greu. Tuturor li s-a parut destul de greu”, a spus o eleva care a sustinut proba la Matematica.

Astazi elevii sustin ultima proba a examenului de Bacalaureat, cea la alegere, in functie de specializare.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie 2018, pana la ora 12:00, si este urmata de depunerea contestatiilor intre orele 12:00 si 16:00.

Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afisate, atat la institutiile de invatamant, cat si pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Vezi si Subiecte Romana Bacalaureat: Elevii au avut de analizat poezii de Eminescu, Arghezi, Barbu sau Blaga

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here