Guvernul organizeaza tabere gratuite pentru copiii familiilor afectate de inundatii

Premierul Viorica Dancila a declarat ca Guvernul va aproba proiectul ”Solidaritatea”, prin care va organiza tabere gratuite pentru 1.500 de copii si tineri care provin din familii afectate de inundatiile din ultima perioada.

”Ne preocupa situatia copiilor din familiile afectate de inundatii. La propunerea Ministerului Tineretului vom aproba proiectul Solidaritatea, prin care vom organiza tabere gratuite pentru copii si tinerii proveniti din familii ale caror case au fost afectate de inundatii. Ministerul Tineretului si Sportului ofera 1.500 de locuri in centrele de agrement”, a declarat Viorica Dancila, sa inceputul sedintei de Guvern de joi.

Vezi si Guvernul ofera bani elevilor care au obtinut note maxime la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Ea a mai spus ca Executivul va continua sa ia masuri pentru a sprijini oamenii si comunitatile afectate de inundatii.

”Vrem sa-i ajutam sa treaca peste aceasta perioada dificila cat mai repede. Vom lua masuri pe mai multe paliere. Unu: vom aloca fonduri suplimentare comunitatilor locale afectate de inundatii. Vrem sa sprijinim autoritatile locale din judete sa reabiliteze infrastructura rutiera afectata de inundatii. O sa acordam interes deosebit drumurilor judetene si podurilor aflate pe acestea in vederea realizarii conexiunii intre localitati, urmand ca ulterior sa ne concentram asupra infrastructurii din interiorul localitatilor. Am incercat sa facem o prioritizare a investitiilor la nivelul infrastructurii publice si am facut aceasta apreciere in functie de nevoia de mobilitate a oamenilor”, a adaugat Dancila.

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca 67 de localitati din 27 de judete sunt afectate de inundatiile din ultimele ore. Astfel, angajatii MAI au intervenit in 67 localitati afectate de inundatii din 27 judete, respectiv Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Cluj, Constanta, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Sibiu, Salaj, Suceava, Timis, Teleorman, Valcea si Vaslui, dar si din Capitala.

Vezi si Au inceput inscrierile pentru Tabara NERF

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here