Burse de merit olimpic pentru elevii care vor obtine mentiuni la competitiile internationale

Burse de merit olimpic se vor acorda si elevilor care obtin mentiuni la competitiile internationale, nu doar celor clasati pe primele trei locuri, asa cum se proceda in prezent, MEN precizand ca bursa va fi de 25% din salariul de baza minim brut pe tara, acordata lunar, pe o perioada de 12 luni.

“In vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic international, a fost emis ordinul de ministru nr. 4507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale. Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic si elevilor care vor obtine mentiuni la competitiile internationale, nu numai celor clasati pe primele trei locuri, ca pana in prezent. Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obtine mentiune la competitiile internationale vor beneficia de o bursa de merit in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara, acordata lunar, pe o perioada de 12 luni”, se arata intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si Hidroelectrica va acorda 50 de burse elevilor si studentilor din domeniul energetic

Valoarea lunara a bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul salariului de baza minim brut pe tara, acordat diferentiat.

“Pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 100% din salariul de baza minim brut pe tara; Pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara; Pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara; Pentru mentiune, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 25% din salariul de baza minim brut pe tara”, se mai arata in comunicat.

MEN precizeaza ca in acest moment, cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentand 100% din cuantumul salariului de baza minim brut pe tara), comparativ cu 1.450 de lei in anul 2017.

Sursa: Mediafax

Vezi si Alocarea financiara pentru elevii si profesorii implicati in olimpiadele nationale se va dubla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here