Hidroelectrica va acorda 50 de burse elevilor si studentilor din domeniul energetic

Hidroelectrica va acorda 50 de burse elevilor si studentilor din domeniul energetic.Tinerii care vor sa urmeze o cariera in domeniul energetic pot aplica pana la 31 august pentru o bursa din partea Hidroelectrica, pentru o perioada de 10 luni, cuantumul acestora fiind de 1.000 de lei lunar pentru studenti si 600 de lei pentru elevi, arata un comunicat transmis miercuri de companie.

Vezi si Bursele elevilor din invatamantul profesional ar putea creste

„Hidroelectrica acorda pentru anul scolar/universitar 2018-2019 un numar de 50 de burse celor care aleg sa urmeze o cariera in domeniul energetic, concomitent cu sansa de a lucra in companie, dupa finalizarea studiilor. Programul se adreseaza studentilor inscrisi la facultati cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic si electromecanic, precum si de contructii hidrotehnice, economic, juridic si IT. De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica si elevii inscrisi in institutiile de invatamant preuniversitar profesional si tehnic cu profil energetic si electromecanic”, anunta compania energetica.

Compania va acorda 30 de burse pentru studenti si 20 pentru elevii de liceu, care pentru a intra in program trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
– sa fie studenti inscrisi la cursurile la zi la una din specialitatile mentionate si indeplinesc conditiile de inscriere in anul al III-lea de studiu;
– sa fie elevi ai unui liceu/colegiu tehnologic, inscrisi la cursurile de zi la una din specialitatile amintite si indeplinesc conditiile de inscriere in clasa a XI-a;
– pot face dovada promovarii tuturor examenelor din anii de studiu;
– media de absolvire este de minim 8,00 si media la purtare, pentru elevi, este 10;
– nu primesc o alta bursa din partea unei societati, organizatii sau institutii de stat, alta decat institutia de invatamant superior la care a fost admis sau de la Ministerul Educatiei, cu exceptia burselor cu caracter social.

„Cresterea varstei medii a angajatilor si lipsa unor noi specialisti in domeniu devine o problema stringenta pentru toate societatile din sistemul energetic, fapt semnalat tot mai frecvent in ultimii ani. Nu putem asista pasivi la deteriorarea bazei de selectie a personalului, daca dorim ca in viitor sa avem salariati bine pregatiti si specialisti cu expertiza. Noi ne-am propus sa ne implicam. Decizia pe care o ia Hidroelectrica este aceea de a sustine tinerii, astfel incat acestia sa fie incurajati sa aleaga o cariera in domeniul energetic. Pe cei mai buni dintre acestia ni-i dorim in randul angajatilor nostri”, a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Potrivit companiei, suma totala alocata este de 420.000 de lei, fiind prevazuta in bugetul pe 2018.

Hidroelectrica precizeaza ca lista candidatilor admisi pentru interviul de selectie va fi facuta publica la data de 17 septembrie pe site-ul www.hidroelectrica.ro, iar in perioada 15-19 septembrie, compania va stabili lista cu elevii/studentii admisi pentru primirea burselor.

Sursa: Mediafax

Citeste si Asociatia Elevilor din Constanta a dat in judecata 20 de primarii pentru refuzul de a da informatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here