Bursele elevilor din invatamantul profesional ar putea creste

Bursele elevilor din invatamantul profesional ar putea creste de la 200, la 250 de lei, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Educatiei, unul dintre scopurile majorarii fiind scaderea abandonului scolar al elevilor si asigurarea accesului egal la educatie.

Vezi si Peste 18.000 de locuri ocupate in prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual

“Prezentul proiect de act normativ propune majorarea cuantumului bursei profesionale pentru frecventarea invatamantului profesional, inclusiv dual, pentru nivelul 3 de calificare profesionala, de la 200 lei la 250 lei lunar. (…) Acordarea „Bursei profesionale” confirma preocuparea Ministerului Educatiei Nationale, a Guvernului Romaniei pentru asigurarea accesului egal la educatie si formare profesionala, sporind sansele pentru integrare sociala a absolventilor acestei forme de educatie si formare profesionala”, se arata in proiectul de lege supus dezbaterii de catre Ministerul Educatiei.

De asemenea, potrivit sursei citate, majorarea bursei mai are scopul de a creste atractivitatea pentru elevii din gimnaziu pentru a opta pentru invatamantul profesional si sporirea interesului parintilor pentru a-si ghida copiii catre invatamantul profesional.

Proiectul de act normativ este pus in dezbatere publica pana pe 9 august.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here