Doi copii din Romania participa la programul international „Fotbal pentru Prietenie”

Victor Stancovici si Maria Dan, doi copii in varsta de 12 ani, reprezinta Romania in cadrul programului international „Fotbal pentru Prietenie”. In perioada 8-15 iunie, cei doi se vor deplasa la Moscova, pentru a lua parte la activitatile principale ale programului de responsabilitate sociala pentru copii.

Victor Stancovici are 12 ani, este elev in clasa a VI-a la Colegiul National „Ion Luca Caragiale” din Ploiesti si joaca fotbal de la o varsta foarte frageda. De un an si jumatate e parte din echipa Petrosport Ploiesti. Perseverent si constiincios, Victor viseaza sa ajunga fotbalist de performanta si depune eforturi constante in acest sens. Antrenamentele intense la care a participat in decursul anilor l-au format ca tanar jucator de fotbal si l-au ajutat sa capete doza de disciplina necesara pentru a deveni un campion veritabil.

Vezi si Copiii care fac sport in mod regulat au rezultate mai bune la invatatura

In ceea ce priveste programul „Fotbal pentru Prietenie”, Victor este entuziasmat sa cunoasca tineri fotbalisti din intreaga lume, sa isi faca noi prieteni si sa joace sportul lui preferat alaturi de ei. „Ma bucur ca am sansa de a participa, in calitate de tanar fotbalist, in acest program international si ca pot promova valori in care eu cred si care mi-au indrumat pasii zi de zi. In fotbal, ca de altfel in orice altceva, nu reusesti, daca nu respecti anumite reguli si nu crezi in anumite valori. In cadrul acestui proiect, timp de cateva zile vor fi alaturi de mine tineri fotbalisti din intreaga lume, cu care vreau sa vorbesc, sa povestesc si carora vreau sa le impartasesc din propriile experiente, sa promovez valorile in care cred si pe care le respect. Pe toti copiii ne va uni dragostea pentru fotbal, pentru mingea rotunda, si mai ales, pasiunea jocului – lucru care ma incanta nespus de mult si sunt convins ca vom putea lega prietenii stranse, indiferent de tara din care provenim! Vom putea demonstra ca fotbalul uneste culturi diferite, iar spiritul de echipa elimina orice bariere!”, a declarat Victor Stancovici, tanarul fotbalist care reprezinta Romania in cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie.

La varsta de 12 ani, Maria Dan este pasionata de jurnalism si extrem de entuziasmata sa participe in cadrul programului „Fotbal pentru Prietenie”. Tanara „ambasadoare” va reprezenta Romania in calitate de jurnalist si va fi unul dintre membrii Centrului International de Presa pentru Copii. „Oportunitatea de a participa la un astfel de program ma face sa ma simt mandra, mai ales pentru ca am ocazia sa-mi reprezint tara in cadrul unui eveniment de talie internationala. Principalele motive pentru care am ales sa particip la „Fotbal pentru Prietenie” sunt pasiunea pentru jurnalism, dar si cea pentru fotbal. La Moscova ma astept sa am parte de o experienta de neuitat, alaturi de toti ceilalti tineri participanti, pe care sunt nerabdatoare sa ii cunosc,” a spus Maria Dan, tanara „jurnalista” care reprezinta Romania in cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie.

„Fotbal pentru Prietenie” este unul dintre cele mai importante programe internationale de responsabilitate sociala din toate timpurile, organizat pentru copii sportivi si implementat de Gazprom (partener oficial al FIFA si al editiei 2018 a Cupei Mondiale din Rusia). Tinerii ambasadori vor fi intampinati la Moscova, in stagiul final al programului care va avea loc in luna iunie. Programul reuneste mai multi tineri din 211 tari si regiuni si celebreaza noua valori umane esentiale: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sanatatea, pacea, devotamentul, victoria, traditia si onoarea. Evenimentele principale pentru copii din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie vor avea loc la Moscova in luna iunie.

Copiii vor participa la Campionatul Mondial al Echipelor Internationale Fotbal pentru Prietenie – pe 12 iunie – si cel de-al Saselea Forum International Fotbal pentru Prietenie, pe 13 iunie. Prima zi Internationala a Fotbalului si Prieteniei a fost anuntata de catre Tinerii Ambasadori ai proiectului Gazprom, Fotbal pentru Prietenie, in 2014.

Vezi si 20.000 de fani ai lui Brondby, gest de suflet pentru un copil bolnav

De-a lungul anilor, evenimentele au inclus aparitiile unor fotbalisti celebri, inclusiv aparatorul sarb Branislav Ivanovic si portarul rus Yuri Lodygin de la Zenit (Saint Petersburg), dar si atacantul danez Dirk Kuyt de la Feyenoord (Rotterdam) si castigatorul Euro 2004, Theodoros Zagorakis, de la echipa nationala a Greciei.

500 000 de oameni au participat la evenimentele legate de Ziua Internationala a Fotbalului si Prieteniei. Sarabatoarea a fost sustinuta de sute de fotbalisti; legenda mondiala a fotbalului Franz Beckenbauer (Germania), unul dintre cei mai puternici atacanti din istoria africana, Didier Drogba (Côte d’Ivoire), celebrul fundas Michel Salgado de la Real Madrid (Spania), fostul jucator de la Arsenal Londra, Andrey Arshavin (Rusia), fostul capitan al echipei nationale a Portugaliei, Vitor Baia si multe alte celebritati.

Programul social international Fotbal pentru Prietenie, organizat de Gazprom, a fost lansat in anul 2013. Proiectul reuneste baieti si fete cu diferite nationalitati si abilitati fizice. Scopul proiectului este acela de a dezvolta abilitatea copiilor de a juca fotbal si de a le inspira respectul pentru alte culturi si nationalitati. Valorile cheie sustinute si promovate de participantii in cadrul proiectului sunt prietenia, egalitatea, corectitudinea, sanatatea, pacea, devotamentul, victoria, traditia si onoarea.

Vezi si Doi elevi din Timisoara, admisi la cele mai bune universitati din lume

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here