Cum hranesti bebelusul cu biberonul?

Sursa foto: Parents.com

Indiferent daca iti hranesti bebelusul cu lapte matern sau cu lapte formula este esential sa tii cont de o igiena cat mai buna, pentru ca bebelusii hraniti cu biberonul sunt mai predispusi la infectii decat cei alaptati la san. Afla aici cum hranesti bebelusul cu biberonul.

Pentru inceput, despre cum alegi biberoanele pentru bebelusul tau, gasesti mai multe informatii aici.

Sfaturi pentru hranirea bebelusului cu biberonul

  • Daca ii oferi lapte formula, consulta-te in prealabil cu medicul pediatru (exista multe tipuri si branduri de lapte formula).
  • Sterilizarea biberoanelor este obligatorie in primele 6 luni din viata bebelusului, dar multi pediatri sustin ca sterilizarea ar trebui extinsa pana la varsta de 1 an. Despre cum sterilizezi corect beiberoanele si tetinele, poti citi aici.
  • Nu-i oferi bebelusului altceva decat lapte matern sau lapte formula (nu lapte de vaca sau de capra sau vegetal).
  • Urmeaza cu atentie instructiunile producatorului de lapte praf, astfel incat micutul tau sa primeasca nutrientii adecvati.
  • Laptele trebuie sa aiba intotdeauna temperatura potrivita , de obicei la temperature camerei (incearca sa picuri putin lapte din biberon pe partea interioara a incheieturii manii, pentru a te asigura ca este la temperature potrivita).
  • Evita la inceput sa lasi prea multe persoane sa-i dea sa manance bebelusului. Lasa-l sa se obisnuiasca mai intai cu tine si cu partenerul tau. Nu-l hrani niciodata pe fuga si asigura-te ca in camera in care il dai sa suga este liniste.
  • Chiar si cand bebelusul va mai creste, niciodata sa nu-l lasi sa suga nesupravegheat dintr-un biberonul sprijinit de ceva. Exista intotdeauna riscul sa se inece!
  • Inainte de a incepe propriu-zis sa-i dai biberonul, aseaza-te comod, tine-l in brate intr-o pozitie cat mai confortabila si acorda-i toata atentia.
  • Arata-i biberonul, atinge-l usor pe obraz, ca sa-i declanseze reflexul de cautare. Cand deschide gurita, tine-i biberonul in unghi de 45 de grade si lasa-l sa suga. In scurt timp vei simti cum prinde tetina si trage usor din biberon. Deseori bebelusul are nevoie de o pauza pe la mijlocul mesei, pentru a-l ajuta sa eructeze. Modifica unghiul biberonului astfel incat sa vezi ca partea de sus este mereu plina. Daca adoarme la un moment dat si vezi ca nu mai suge, intrerupe suptul (intrducandu-i degetul tau mic in contul guritei lui, astfel va lasa tetina).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here