Peste 18.000 de locuri ocupate in prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual

Peste 18.000 de locuri au fost ocupate in prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual, dintre acestea 15.500 de locuri sunt in invatamantul profesional, iar 2.600 in invatamantul dual. Sesiunea a doua de inscriere va avea loc in perioada 31 august-3 septembrie si 5 august.

“In prima etapa de admitere in invatamantul profesional si in invatamantul dual (anul scolar 2018-2019) au fost ocupate 18.114 locuri. Dintre acestea, 15.520 sunt in invatamantul profesional de stat, iar 2.594 in invatamantul dual. Astfel, pentru etapa a doua de admitere sunt disponibile 21.951 de locuri, 18.922 pentru invatamantul profesional de stat, respectiv 2.959 pentru invatamantul dual”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale.

Etapa a doua de admitere in invatamantul profesional de stat incepe in data de 31 august. Inscrierea elevilor la unitatile de invatamant profesional la care au ramas locuri libere in urma primei etape de admitere si care organizeaza sesiune de preselectie pe baza fiselor de inscriere in invatamantul profesional de stat va avea loc in perioada 31 august – 3 septembrie. De asemenea, in data de 5 septembrie se va desfasura inscrierea la institutiile de invatamant profesionale la care au ramas locuri libere in urma primei etape de admitere si care nu organizeaza preselectie pe baza fiselor de inscriere in invatamantul profesional de stat.

Elevii care sunt inscrisi in invatamantul profesional primesc lunar o bursa de 200 de lei, iar cei din invatamantul dual, 400 de lei.

“Formarea elevilor pe aceasta ruta este sustinuta financiar prin bursa profesionala care se acorda in cuantum de: 200 lei lunar, de la bugetul de stat, daca elevul este inscris la invatamantul profesional; minimum 400 lei lunar, 200 lei de la bugetul de stat si minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul incheie un contract individual de practica, daca elevul este inscris la invatamantul dual”, se mai arata in comunicatul trimis de MEN.

Vezi si Liceul din comuna din Gorj, in care nici primarul nu are diploma de Bac devine scoala profesionala

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here