Alocarea financiara pentru elevii si profesorii implicati in olimpiadele nationale se va dubla

Pentru cresterea calitatii conditiilor de organizare a olimpiadelor scolare, Ministerul Educatiei Nationale a lansat in consultare publica, un proiect de metodologie. Acesta prevede dublarea alocarii financiare pentru elevii si profesorii implicati in olimpiadele nationale.

“Selectia membrilor comisiilor centrale ale olimpiadelor nationale se realizeaza, pe baza aplicatiilor candidatilor in platforma brainmap.ro, de catre o comisie de selectie a MEN care va avea in vedere principiul calitatii in educatie. Tot in vederea cresterii calitatii conditiilor de organizare si desfasurare a olimpiadelor nationale, se va dubla alocarea financiara pentru elevii si cadrele didactice participante la etapa nationala a olimpiadelor scolare, de la 50 lei/persoana/zi la 100 lei/persoana/zi pentru serviciile de masa si cazare”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX, de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si Iohannis catre elevii de la Olimpiada de Matematica: Voi veti face parte din elitele intelectuale

Totodata, sursa citata mai mentioneaza ca, in premiera, este prevazuta plata cadrelor didactice implicate in organizarea etapelor judetene si nationale.

“In premiera, este prevazuta plata cadrelor didactice implicate in organizarea etapelor judetene si nationale. (…) O alta noutate a acestui proiect de metodologie o reprezinta modalitatea de evaluare a lucrarilor elevilor participanti la etapa judeteana a olimpiadelor scolare. Aceasta se va realiza in alt judet (judetul evaluator) decat cel in care a sustinut proba candidatul (judetul de origine), ceea ce creste gradul de obiectivitate in aprecierea lucrarilor si siguranta stabilirii unei reale ierarhii nationale a valorilor. Solutionarea contestatiilor se va face, de asemenea, in alt judet decat judetul de origine si judetul evaluator”, se mai arata in sursa citata.

Un alt element de noutate introdus de acest proiect de metodologie este desfasurarea etapei nationale a olimpiadelor in universitatile de stat din Romania. In acest fel, olimpicii vor cunoaste, in mod direct, facilitatile pe care universitatile romanesti le pot pune la dispozitia lor pentru studii universitare si de cercetare in domeniu.

“Particularitatile olimpiadelor date de specificul disciplinei vor fi prevazute prin regulamente specifice de organizare si desfasurare a competitiilor scolare elaborate si aprobate la nivelul MEN”, se mai arata in comunicatul de presa.

Vezi si Ministrul Educatiei vrea ca olimpicii nationali sa devina automat studenti

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here