Ministrul Educatiei vrea ca olimpicii nationali sa devina automat studenti

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat, marti, la o dezbatere in Camera Deputatilor, ca vrea ca tot castigatorii olimpiadelor nationale, pana la nivel de mentiune, sa fie inmatriculati in universitati fara concurs. Practic, olimpicii nationali sa devina automat studenti.

”As dori sa va spun ca doresc sa lansez in premiera publica idei legate de organizarea si finantarea olimpiadelor nationale si a concursurilor pentru elevi, in viitorul an scolar. Ideile pornesc de la faptul ca castigatorii acestor olimpiade, pana la mentiune, pot sa fie inmatriculati la universitatile romanesti, fara concurs”, a spus Valentin Popa in cadrul unei dezbateri din Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor.

Vezi si Micii Olimpici ai Cinematografiei pentru copii, din nou pe covorul roșu

El a mai spus ca va propune ca fazele judetene ale olimpiadelor sa se desfasoare la fel ca examenul de Bacalaureat.

”As propune dezbaterii faptul ca inca de la olimpiadele faza pe judet sa existe subiecte unice pe tara si corectura sa se faca in judete diferite, precum la Bacalaureat pentru a asigura o impartalitate mai buna. As dori ca la participarea la faza nationala, schimbata, sa ajunga 60 poate 65 de elevi, castigatorii fazelor judetene. Si sa li se alature 13 pana la 18 din clasamentul national. Ar imbina excelenta cu distributia regionala, pe judete”, a mai spus ministrul Educatiei.

In prezent, unele Universitati din tara accepta fara concurs elevi care au obtinut premii la olimpiadele nationale.

Vezi si Peste 100 de licee isi expun ofertele educationale la Targul Oferta Educationala Bucuresti

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here