Iohannis catre elevii de la Olimpiada de Matematica: Voi veti face parte din elitele intelectuale

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, le-a spus, duminica, elevilor care participa la Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj, ca ei vor face parte din elitele intelectuale ale tarilor lor si ca spera ca fiecare dintre participanti sa contribuie la consolidarea unui viitor mai bun.

Vezi si Ministrul Educatiei vrea ca olimpicii nationali sa devina automat studenti

„Luati parte la una dintre cel mai importante competitii intelectuale de pe planeta. Gazduirea la Cluj-Napoca a olimpiadei, este cu atat mai imporanta cu cat Romania a organizat in 1959 prima editie a competitiei. Evenimentul este o intrecere in inteligenta si creativitate, devenind un for care permite tinerilor talentati din intreaga lume sa demonstreze de ce este capabila mintea umana atunci cand este pusa la incercare. Matematica sta la baza tuturor stiintelor, inovatiei si a dezvoltarii gandirii analitice. Voi veti face parte din elitele intelectuale ale tarilor voastre si ale lumii, sunt convins ca pasiunea pentru matematica pentru multi dintre voi este de cand erati copii. Cred ca matematica si materiile din categoria stiinta-tehnologie, inginerie si matematica sunt esentiale in constructia curriculara in timpul educatiei timpurii, daca ne dorim sa avem veritabile societati ale cunoasterii”, a spus presedintele Klaus Iohannis, la deschiderea Olimpiadei Internationale de Matematica, de la Cluj-Napoca.

De asemenea, presedintele le-a spus elevilor ca spera ca fiecare dintre ei sa contribuie la un viitor mai bun si mai drept.

„Sper ca fiecare dintre voi isi va folosi intregul potential pentru a contribui la consolidarea unui viitor mai bun si mai drept pentru generatia voastra si cele urmatoare. Va doresc mult succes la aceasta olimpiada internationala de matematica si o sedere frumoasa in Romania, aici, la Cluj-Napoca”, a mai spus presedintele Iohannis.

Cea de-a 59-a Olimpiada Internationala de Matematica se desfasoara la Cluj-Napoca in perioada 3 – 14 iulie. La competitie participa si fiul cel mare al presedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez al-Assad, in varsta de 16 ani, care este component al lotului olimpic sirian.

Vezi si Fiul presedintelui Siriei a sosit, in secret, la Cluj-Napoca pentru Olimpiada de Matematica

La deschiderea olimpiadei au mai participat, printre altii, ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, vicepremierul Ana Birchal, primarul Emil Boc, presedintele boardului IMO, Geoff Smith, parlamentari si ambasadori.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here