Peste 160 de cupluri s-au inscris in prima zi in programul „O sansa pentru cuplurile infertile”

167 de cupluri s-au inscris in prima zi in programul „O sansa pentru cuplurile infertile”, derulat de Primaria Capitalei, privind acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro cuplurilor infertile din Bucuresti, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Programul a inceput pe 14 iunie si va fi implementat pana in decembrie 2019.

Vezi si Proiectul privind ajutorul pentru fertilizarea in vitro, demarat incepand cu 4 iunie

„Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza: Etapa 1-Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei; Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei”, transmite Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, proiectul “O sansa pentru cuplurile infertile” se va derula in farmaciile si in unitatile sanitare specializate in fertilizare in vitro, care, conform regulamentului, au indeplinit criteriile de eligibilitate.

In cadrul programului, 1.000 de cupluri din Bucuresti, care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro, iar varsta partenerei este intre 24 si 45 de ani, se vor califica pentru acest ajutor financiar.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in luna martie 2018, proiectul de hotarare care prevede acordarea de vouchere in valoare de 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru acoperirea costurilor pentru fertilizarea in vitro. De asemenea, proiectul prevede si stabilirea unui buget multianual de 10.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiare.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primaria Capitalei ofera vouchere de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la san pentru teste

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here