Proiectul privind ajutorul pentru fertilizarea in vitro, demarat incepand cu 4 iunie

Primaria Capitalei anunta ca regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro a fost finalizat, urmand a se derula incepand cu 4 iunie.

„Proiectul se va derula incepand cu data de 4 iunie 2018, in farmacii si in unitati sanitare specializate in FIV, care, conform regulamentului, indeplinesc criteriile de eligibilitate. Regulamentul va fi postat joi, 3 mai, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la sectiunea Proiect FIV) si va putea fi consultat atat de catre cuplurile interesate de acest program, cat si de farmacii si unitati medicale specializate in FIV. In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate, reamintim ca vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicatie medicala pentru FIV, varsta partenerei fiind intre 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate in regulamentul complet ce va fi postat pe site”, transmite Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), printr-un comunicat de presa.

Vezi si Wellborn4ALL, cel mai nou Centru de Reproducere Umana Asistata, accesibil tuturor cuplurilor din Romania!

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare si se acorda sub forma de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.

„Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza: Etapa 1-Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei; Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei”, potrivit PMB.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va afisa, atat la sediul din str. Sfanta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucuresti, precum si pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numarul dosarelor depuse, numarul celor aprobate, dosarele incluse in lista de asteptare; numarul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.), explica PMB.

Sursa citata mentioneaza ca lista cu unitatile sanitare specializate in FIV (n.r. fertilizare in vitro) si farmaciile eligibile va fi afisata pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anuntat), precum si pe site-urile unitatilor sanitare si ale farmaciilor care vor face parte din proiect.

Sursa:Mediafax

Vezi si Stimulente de 135 de milioane lei pentru familii, copii si persoane cu handicap

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here